Edman om Lekström: De hade ju världens bäste målvakt

Helsingborg besegrade Brommapojkarna med 1-0 i premiären på Olympia där bortalaget fick målvakten Kristoffer Nordfeldt utvisad.
Men ersättaren Benny Lekström var nära att klara en poäng för BP.

Han kom in i den 27:e minuten, ouppvärmd. Och utan en match i kroppen sedan september förra året på grund av knäskada.

-Jag är inte i form ännu, så med tanke på det var min insats bra, sade Benny Lekström.
Men han blev snabbt het. Med att direkt rädda två jätteskott, klara ett närskott efter pausen och genom att tippa René Makondeles fullträff över ribban på slutet.

"Planen bäste", sade hemvändaren Erik Edman i Helsingborg. Han fick medhåll av den andre hemvändaren Mattias Lindström.

Segerskytten, som fick en härlig volleyträff, i den 90:e minuten:
-Jag såg ingen lucka utan bara klippte till. Men vi borde ha satt fler, sade Lindström, nöjd med söndagen.

BP fick försvara sig med tio spelare sedan Nordfeldt blivit utvisad i den 27:e minuten.
Erik Edman var också tillbaka på Olympia där han spelade sin senaste match i Helsingborgströjan den 23 juni 1999.

Helsingborgs guldår.

-Det kändes helt underbart. Det var bra go i laget, vi visade tålamod ända in i kaklet, som (Tommy) Söderberg brukade säga, sade Erik Edman.
Helsingborg pressade och pressade men kunde inte överlista Lekström förrän i den sista dramatiska minuten.

-Vi var värda att vinna. På sätt och vis hade vi tur som fick utdelning, de hade ju världens bäste målvakt.

Vänsterbacken, given i landslaget före de senaste två årens skador, visade klass. Men fler matcher i kroppen kan det bara bli bättre.

-Nu är det bara att träna på och bygga vidare inför Djurgården nästa söndag.
Edman löste elegant situationerna.

Och låg bakom kontringen till Rasmus Jönssons friläge som borde blivit mål.
Bollen snurrade på mållinjen sedan Rasmus skott snuddat backen och målvakten Kristoffer Nordfeldt.

Då hade det gått 20 minuter. Före den hade hemmalaget en nick mot öppet mål som räddades av BP-försvararen på mållinjen.

Efter den dramatiken kom utvisningen på BP-målvakten.
Nordfeldt stoppade en lång HIF-framspelning med handen, linjemannen vinkade för att han tog bollen utanför straffområdeslinjen.

Domaren Tobias Mattsson blåste, Nordfeldt tjongade ut bollen på läktaren. Det blev två gula kort, och det röda därefter.

Helsingborg pressade BP från avspark. Skapade chanser hela tiden. Men fick inte bollen i mål förrän Mattias Lindström fick träff.
-Man fruktade att det skulle bli 0-0, men vi hade tålamod, det var bra för det är lätt att folk kör sitt eget race, sade han.