POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Edman-utbrott stör inte HIF-premiär

INFÖR MJÄLLBY-HELSINGBORG:

Ett otåligt Helsingborg verkar nästan övertänt inför premiären. Men Erik Edmans utbrott på träning oroar inte HIF.
- Att han kan tända till så måste ses som positivt, säger assisterande tränaren Per-Ola Ljung.

MJÄLLBY

Preliminär startelva (4-4-2): Mattias Asper - Jesper Westerberg, Patrik Rosengren, Daniel Ivanovski, William Leandersson - Daniel Nilsson, Pavel Zavadil, Tobias Grahn, David Löfqvist - Mostapha El Kabir, Marcus Ekenberg.

Skador/avstängningar: Daniel Nicklasson (s)

Håll ögonen på: Mostapha El Kabir - om han nu får spela. Har fortfarande lite kvar till full form, men kan eventuellt vara redo för startelvan redan nu. Om inte annat lär han få ett inhopp och mot en lite trött backlinje skulle El Kabir mycket väl kunna bli en matchvinnare om matchen är jämn.

Mjällby-snack:

- Jag tror att det kommer att bli två hungriga och aggressiva lag. Vi för vår del ska försöka jobba på ett sätt som slår ut HIF, inte minst i planens yttre zoner, säger Mjällbys tränare Peter Swärdh till fotbolliblekinge.se.

- Grunden ligger i att lita på den egna formationen. Det är heller inte samma HIF som vi mötte i fjol, spelare som Joel Ekstrand och Marcus Lantz har försvunnit men ändå är jag övertygad om att vi kommer att få möta ett bra HIF igen.

- Ödmjukheten inför både det egna spelet och motståndarens spel är viktig, det kommer att vara större vid matcher där vi är nederlagstippade.


HELSINGBORG

Preliminär startelva (4-4-2): Pär Hansson - Christoffer Andersson, Marcus Nilsson, Peter Larsson, Erik Edman - Rasmus Jönsson, May Mahlangu, Ardian Gashi, Marcus Bergholtz - Erik Sundin, Alexander Gerndt

Skador/avstängningar: Hannu Patronen (s), Mohamed Ramadan (s), Lucas Ohlander (s), Erik Wahlstedt (s)

Håll ögonen på: Alexander Gerndt. Landslagsmannen är nyligen hemkommen från EM-kvalet mot Moldavien. Sliten eller med ett högre tempo i kroppen? Ja, tre minuters speltid ska nog inte knäcka fjolårets skyttekung. Gerndt blir naturligtvis mycket sevärd så länge han är kvar i allsvenskan.

HIF-snack:
 
- Vi har ju lite försprång i och med att vi redan spelat en tävlingsmatch mot Malmö. Så om det var spänt då så har vi nog sprallat av oss det, säger assisterande tränare Per-Ola Ljung till FotbollDirekt.se.

- Efter Malmö-matchen har vi haft en lite knepig period, vi har blandat bra träningar med "Ah, måste vi vänta på premiären...". Genrepet mot Landskrona hamnade lite i kläm så nu ska det bli skönt att komma igång.

- Vad som hände med Erik Edman? Ja, vi tänkte vad som kunde hända och tyckte att det var säkrast att plocka av honom.
Vi fick ju fundera på varför han var så taggad men kom inte fram till annat än att det i grunden är postivt.
Att en spelare som är så erfaren - som spelat mästerskap, spelat i Premier League, i Italien - kan tända till så måste vara positivt. Han skulle kunna varit mätt men visar ett otroligt engagemang för vår klubb.

- Mjällby borta är en besvärlig historia. Det är ett bra lag, passningsskickligt och organiserat med spetskvalitet på vissa spelare.
Respekt och respektera är en hårfin skillnad. Vi respekterar alla lag i allsvenskan, men har ingen överdriven respekt för något lag.

FD-ANALYS:
Två av fjolårets positiva överraskningar i en intressant premiär. Helsingborg måste ändå ses som favoriter efter fjolårets stora silver och en skyttekung i toppform.
Mjällby ska dock aldrig underskattas, allra minst på Strandvallen med sin trogna publik i ryggen. Brukar också trivas som underdog.
Helsingborg har å andra sidan ett högre tempo i sig och om skåningarna får ut sin fulla kapacitet så blir det tre poäng till HIF i premiären.


 

Publicerad 2011-04-02 kl 14:49
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå