Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Edman vill inte ha snabba HIF-beslut: "Sämsta du kan göra är att ta irrationella beslut i affekt"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Frustrationen finns i Helsingborgs IF. Erik Edman, tidigare spelare och ledare i föreningen, vill att det nu ska göras tid för genomtänkta beslut.
- Låt det här sjunka in och låt det gå några dagar, säger han till Fotbollskanalen.

Erik Edman, spelare i Helsingborgs IF på 1990- och 2010-talet, hade en förhållandevis lågmäld ton när Fotbollskanalen pratade med honom dagen efter att HIF har åkt ur allsvenskan.

- Det är väldigt tråkigt för oss som bor i Helsingborg, att vi ska spela i Superettan.

Hur kändes det igår?
- Det är svårt att förklara. Jag tror alla som var på Olympia och som gillar HIF känner en konstig och tom känsla. "Jaha, nu kommer Frej hit nästa år, och lite andra gäng". Det känns konstigt.

Edman, som var tränare för HIF Akademi innan han förra året slutade och senare tog jobb på en skola, vill att föreningen inte ska ta snabba framtidsbeslut bara för sakens skull.

- Jag tror framför allt att det gäller att inte ta några beslut i affekt, utan låt det här sjunka in och låt det gå några dagar. Det blir mycket känslor hit och dit, och folk är lite arga, men oavsett om man vinner SM-guld eller åker ur en serie, så tror jag att det sämsta du kan göra är att ta irrationella beslut i affekt.

- Låt det gå ett tag och försök göra en utvärdering och analys av hela situationen, när alla har lugnat ner sig. Det är nog det jag tycker när jag tittar utifrån, utan att ha insyn alls, och det tror jag att de gör. De känns vettiga, de som driver det.

Det har funnits Helsingborgssupportrar som nu vill ha in Erik Edman i föreningen igen, i någon form av ledarroll. Han säger dock att han "trivs jättebra" på sitt nuvarande jobb.

- Det är inget jag vill kommentera. Som jag upplever det har Henrik (Larsson) gjort ett bra jobb, så varför skulle han inte kunna fortsätta?

Jag tror att det mer handlar om att det finns andra roller i föreningen där det kan finnas supportrar som vill ha dig?
- Det vet jag inte, det är inte något som jag har tänkt på. Det är väl smickrande om man nämns i någon roll, absolut, men det är inget jag tänker på.

Se skandalscenerna som inträffade efter kvalmatchen i spelaren ovan.

Publicerad 2016-11-21 kl 17:50

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER