Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Efter bevakningen av Östersunds FK – Hedenljung utses till årets sportjournalist

Allsvenskan

Linda Hedenljung på Östersunds-Posten har utsetts till årets sportjournalist 2019.
Hon belönas av Svenska Sportsjournalistförbundet för hennes bevakning av Östersunds FK.

Foto: Bildbyrån/ÖFK

Hedenljung har sedan 2014 bevakat ÖFK och den tidigare ordföranden Daniel Kindberg, för sitt jobb tilldelas hon nu årets sportjournalist 2019 med juryns motivering:

”Journalistikens grund är den kritiska granskningen. Med en journalistisk ryggrad, ytterligare förstärkt av integritet, mod och gediget hantverk, har avslöjanden kring Östersunds FK främjat utvecklingen av en stark sportjournalistik.”

Trots att hon inte jobbar på en sportredaktion blir hon alltså "Årets Sportjournalist", detta då hennes arbete anses vara utvecklande för sportjournalistiken och hon fick meddelandet från juryns ordförande Lasse Granqvist. Hedenljung får även motta en summa på 15 000 kronor.

ANNONS

- När Lasse berättade att jag blivit Årets Sportjournalist och läste upp motiveringen så blev jag både innerligt glad och fundersam. Först tänkte jag; 'Inte ska väl jag...' men jag ändrade mig och tänkte; 'Jo, det ska jag...', säger hon till Svenska Sportjournalistförbundets hemsida.

Hedenljung fick dessutom i november motta ytterligare ett tungt pris, nämligen Per Wendels pris 2019. Priset som varje år delats ut sedan 2006 går till journalister som verkar i Expressenreportern Per Wendels anda som ”orädd avslöjare”. 

Den motiveringen löd: 

"2019 års stipendium på 100 000 kronor går till en journalist vars idoga insatser slutligen manifesterats i det stora avslöjandet av skandalen kring finansieringen av Östersund FK:s elitsatsning: Linda Hedenljung från Östersunds-Posten.”

ANNONS

- Jag kan inte med ord uttrycka hur hedrad jag är av den här utmärkelsen. Journalistik blir rätt ofta något slags blandning mellan en sprint och ett medeldistanslopp. Men arbetet kring Daniel Kindberg, Östersunds kommun och Östersunds fotbollsklubb har varit ett ultramaraton som pågått i fem år, sa Hedenljung till Expressen.

Publicerad 2019-12-10 kl 19:38

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto