Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Efter domen om omspel - nu ser den sista omgången ut att skjutas upp

Malmö tvingas spela om matchen mot Djurgården. Nu ser den sista omgången ut att flyttas.
- Det finns ingen speldag att klämma in matchen på, säger Gerhard Sager till Fotbollskanalen.se.

Efter gårdagens dom har Malmö FF plötsligt 16 matcher under hösten. Enligt sportchefen Per Ågren är det helt omöjligt att klämma in en match mot Djurgården i det redan fullspäckade schemat - speciellt med tanke på att lagen har rätt till 48 timmars vila efter en match.
- Som jag ser det så finns det inte något utrymme om man ska hålla på 48 timmarsregeln, vilket vi väl har rätt till, så det finns ingen lucka mellan nu och när den sista omgången i allsvenskan spelas, säger Per Ågren.

- Vi har ju två uppskjutna matcher och det är ju Gefle som vi möter nu på torsdag och Häcken som vi möter efter nästa landslagsuppehåll när Sverige möter Holland. Och det var egentligen de enda två luckorna som fanns i programmet. Så det får ju bli en match i november och då måste man ju skjuta på hela den sista omgången.

Tävlingskommitténs ordförande Gerhard Sager:
- Går det inte att lösa på annat sätt så måste vi flytta fram allsvenskan en vecka, så att MFF och Djurgården får spela söndag den 23.

Som det ser ut nu så kommer ni alltså att skjuta på den sista omgången?
- Ja, om det inte finns någon annan lösning så blir det ju så.

Enligt MFF finns det ingen lucka.
- Nej, det gör det väl kanske inte. Det verkar tufft. Det finns egentligen ingen speldag att klämma in den här matchen på, säger Sager och berättar att han under dagen har varit i kontakt med SEF:s generalsekreterare Tommy Theorin. Och när Fotbollskanalen ringer upp Theorin bekräftar han att det lutar åt att den sista omgången skjuts upp.

- Risken finns att vi får flytta den sista omgången. Men det kanske finns någon som sitter på en annan lösning än vad jag har i åtanke just nu, säger han.

- Det ser mycket tufft ut att klämma in den här matchen. I och med att MFF ska spela i Europa så finns det ju ingen möjlighet att använda sig av de dagarna som reservdagar, så enkelt är det. De ska ju få möjlighet att förbereda sig maximalt.

Publicerad 2011-09-06 kl 14:41
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons