Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Efter genrepsfiasko: ''Vi måste vara på topp''

Inför Elfsborg-Häcken:

Elfsborg måste spela på topp för att slå Häcken i kväll. Det är Magnus Haglund övertygad om efter förlusten i genrepet mot just Häcken och göteborgarnas strålande inledning.

ELFSBORG

Skador/avstängningar:
Stefan Ishizaki (s), Jari Ilola (s), Fredrik Berglund (s).

Preliminär startelva:
Ante Covic - Daniel Mobaeck, Anders Wikström, Martin Andersson, Mathias Florén - Daniel Nordmark, Anders Svensson - Johan Larsson, Amadou Jawo, Emir Bajrami - James Keene.

Elfsborgssnack:
- Vi har utvecklat fler spelare som löpande hotar i djupled och vi har passningsskickliga spelare som leder till fler mål, säger Magnus Haglund till fotbolldirekt.se appropå målfabrikationen på senare tid.

- Vi står inför en mycket tuff match. Vi måste komma upp i en hög standard men hur tar vi internt, det krävs en stark prestation, säger Haglund om svårstoppade Häcken som Elfsborg föll klart mot i det allsvenska genrepet.

Håll ögonen på:
Anders Svensson. Häcken har gått framåt starkt i årets allsvenska och det lär krävas en spelare som Svensson i toppklass för lite grus i Häckens maskineri, något de andra lagen haft svårt för så här långt.

HÄCKEN

Skador/avstängningar: David Marek (s), Peter Nyström (s).

Preliminär startelva:
Christoffer Källqvist – Johan Lind, Emil Wahlström, Mattias Östberg, Daniel Forsell – Dominic Chatto, Jonas Bjurström – Jonas Henriksson, John Chibuike, Paulinho – Mathias Ranegie.

Håll ögonen på:
John Chibuike. Låg bakom det mesta i vinsten mot Trelleborg och omgärdad av proffsrykten lär han fortsätta vilja göra intryck på agenter och klubbar.

Häckensnack:
- Elfsborg är alltid en utmaning. Det är bra förutsättningar och vi möter allsvenskans passningsskickligaste lag. Den taktiska biten får växa fram under veckan, säger Häckens Tränare Peter Gerhardsson till elfsborg.se.

- Vi vet att vi kan prestera bra på konstgräs, men vi har också en bra respekt för motståndet. Det kommer att vara ett bra mentalt läge för oss och vi vet att vi både kan vinna och förlora. Det blir förmodligen lite mindre bollinnehav än vi hade mot Trelleborg och försvaret kommer att få ytterligare krav på sig.

FotbollDirekts kommentar:
- Två målglada offensiva lag gör att vi kan se fram emot en underhållande match på Borås Arena. Häcken har överraskat och leder Allsvenskan inför omgången och visade att man kan rå på Elfsborg när man vände och vann på försäsongen.

- Elfsborg har dock fått igång målproduktionen ordentligt på slutet. I kraft av hemmaplan får Elfsborg ses som knappa favoriter, men bli som sagt inte förvånad om Häcken går av planen med alla tre poängen. Häckens inledning har visat att det här laget mycket väl kan ta medalj. Höga förväntningar har som sagt inte varit några problem så här långt.


FotbollDirekt.se


Publicerad 2010-04-06 kl 16:25
Annons
Annons
Annons