Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Efter Hallbergs succé - Kalmar vill skriva nytt kontrakt

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

19-åringen Herman Hallberg kom tillbaka från långtidsskada och har varit en stark spelare för Kalmar FF och Sverige U19 efter sommaren.
Belöningen blir att KFF vill säkra upp honom för en lång period.

Herman Hallbergs kontrakt med Kalmar FF går ut efter 2017, men redan nu är Kalmar FF i fas med att försöka fixa nytt. Det berättar sportchefen Thomas Andersson-Borstam för Fotbollskanalen. 

- Så är det, absolut är det så. Det är som med övriga verksamheten, vi försöker skapa kontinuitet och vill satsa på unga lokala spelare, och där passar verkligen Herman in. Han har tagit väldigt fina steg i år.

Det har varit diskussioner med Hallbergs rådgivare, men däremot har det inte blivit något konkret förslag än. Det lär komma först när säsongen är över. Samma sak kan även gälla andra talanger med 2017-kontrakt, som Anton Maikkula och Filip Sachpekidis.

Herman Hallberg är lillebror till Melker Hallberg, nu utlånad från Udinese till Ascoli, och storebror till Ossian, Kalmarspelare som var uttagen till Bosön-lägret i vintras. Dessutom finns ytterligare en bror, Uno.

När det gäller nyförvärv för KFF är det mycket som är oklart än. Först ska det bestämmas hur de ska göra med sina utlånade spelare, inkluderat de tre försvararna Johan Ramhorn (Gais), långtidsskadade Sebastian Ramhorn (Åtvidaberg), och Pontus Fredriksson (Oskarshamns AIK).

- Vi har sagt att vi ska försöka komma till avslut på dem först. Det har varit första prioritet.

- Men något nyförvärv kommer vi att kika på, något i offensiv inriktning kan jag tänka mig.

Däremot lär det bara bli ett fåtal nyförvärv, om inte många spelare lämnar. Rasmus Elm, Henri Anier, och Jonathan Ring har inte avtal över nästa år, och både Elm och Ring har varit öppna med att testa annat. Ring var bänkad i senaste matchen, och ville inte prata med media efteråt. Även Ismael har intresse från större klubbar, exempelvis Malmö FF.

Fotbollskanalen har tidigare skrivit om Kalmars intresse för Eseosa Igbinoba från nigerianska Nasarawa United, som Andersson-Borstam då kallade för en potentiell plan B om någon mittfältare lämnar.

Se Herman Hallbergs första allsvenska mål för KFF i spelaren ovan.

Publicerad 2016-11-03 kl 16:01

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER