Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Efter Källströms dom - SvFF:s regler förtydligas

Foto: C More

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses klippet där Kim Källström befann sig i omklädningsrummet.

Kim Källström friades från straff när han som avstängd besökte Djurgårdens omklädningsrum under en match.
Nu har Svenska Fotbollförbundet förtydligat sina regler.

Under fredagens representantskapsmöte klubbades ett förtydligande i Svenska Fotbollförbundets tävlingsbestämmelser igenom. Förändringen görs efter att Kim Källström anmälts till Disciplinnämnden av SvFF:s riksombud för att som avstängd ha befunnit sig i Djurgårdens omklädningsrum i pausvilan av matchen mot Jönköpings Södra i oktober, men därefter friats av nämnden då han inte kunde anses ha haft en ledarroll.

I tävlingsbestämmelserna står det följande:

"Spelare får under tiden denne är avstängd inte uppträda i någon ledarroll i tävling där spelaren erhöll sin avstängning under tiden denne är avstängd. Det innebär bl.a. att spelaren inte får befinna sig i närheten av det tekniska området och inte heller på annat sätt instruera sitt lag".

Det som nu gäller efter att ett förtydligande klubbats igenom på representantskapsmötet är att en avstängd spelare inte får vistas på sitt lags avbytarbänk, men att den får befinna sig i sitt lags omklädningsrum och ha kontakt med sina lagkamrater.

De 45 rösterna på representantskapsmötet fördelas på följande sätt: 24 från distriktsförbunden, åtta från Svensk Elitfotboll, sju från förbundsstyrelsen samt sex från Elitfotboll Dam. Ingen av de som röstade yrkade avslag på det förtydligande av reglerna gällande avstängda spelare.

Publicerad 2017-12-01 kl 14:33
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons