Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Efter knallskottet - fotografen: "Får nog fundera på hörselskydd"

Allsvenskan

En fotograf kom till skada av ett inkastat knallskott.
En dag efter händelsen hör fotografen fortfarande dåligt med ena örat.
- Framöver får man nog fundera på hörselskydd på samtliga allsvenska matcher, säger fotografen till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Under söndagens möte mellan IFK Göteborg och Varbergs Bois på Gamla Ullevi kastade en person in ett knallskott mot planen, vilket gjorde att matchen pausades i 15-20 minuter. Två fotografer kom till skada till följd av knallskottet, och efter matchen pratade GP med en av fotograferna, som sa att han fick ett "jäkla kraftigt örontjut, som tinnitus". 

Nu har Fotbollskanalen varit i kontakt med samma fotograf, som under måndagen varit och undersökt hörseln, då personen fortfarande hör lite dåligt med ena örat. 

- Jag mår bra, har dock fortfarande lite tinnitus och känsla av att det slagit lock för öronen. Har varit och undersökt min hörsel hela eftermiddagen och jag hör sämre på ena örat vilket kan tyda på en hörselskada. Förhoppningsvis är det bättre när jag ska på nya undersökningar om två till tre veckor, säger fotografen till Fotbollskanalen.

ANNONS

Fotografen överväger nu att använda hörselskydd på matcher i framtiden.

- Framöver får man nog fundera på hörselskydd på samtliga allsvenska matcher, brukar ha det på så kallade högriskmatcher men att det skulle hända i matchen mellan Blåvitt och Varberg var oväntat, säger han. 

Fotbollskanalen var under måndagen i kontakt med IFK Göteborgs säkerhetschef Mike Sahlénius, som berättade att en person - med anledning av det inkastade knallskottet - först blev omhändertagen och sedan släppt. Blåvitt har samtidigt assisterat polisen med att ta fram utredningsmaterial i form av en övervakningsfilm.  

- Vi ser det som ett gott utredningsläge. Däremot har jag inget nytt besked i dag. Det man gjorde i går var att omhänderta en person som man sedan släppte. Huruvida den personen fortfarande är intressant i ärendet eller inte, det får polisen svara på. Men de personerna är inte kända av varken oss föreningar eller polisen sedan tidigare, sa Sahlénius.

ANNONS
Publicerad 2022-05-17 kl 00:07
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto