Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

En person omhändertagen efter knallskott - Blåvitt: "Gott utredningsläge"

Allsvenskan

Blåvitts match mot Varberg fick avbrytas på grund av knallskott.
En person omhändertogs under söndagen men har sedan släppts.
- Det jag kan säga är att vi ser det som ett gott utredningsläge, säger säkerhetschef Mike Sahlénius.

Foto: Bildbyrån

I andra halvlek mellan IFK Göteborg och Varbergs Bois fick matchen brytas då ett knallskott hade kastats in mot plan från läktarhåll. Två personer var i närheten av händelsen. IFK Göteborgs säkerhetschef Mike Sahlénius säger följande om de som drabbades:

- Det är två personer som är i närheten av det här och i går så upplevde den ena tinnitus-besvär och fick även hjälp av vår sjukvård men kunde sedan gå tillbaka till arbetet. Den andra personen tog en paus men kunde sedan fortsätta arbeta. Så känslan var att de ändå var okej. Sedan givetvis är det inte okej att man blir påverkad och får tinnitus-känsla. Men om det är fortsatta besvär, det vet jag inte än.

ANNONS

Vad gäller de som gjort sig skyldiga till händelsen har Blåvitt assisterat polisen i att ta fram utredningsmaterial i form av en övervakningsfilm.  

- Där kan jag säga att vi ser det som ett gott utredningsläge. Däremot har jag inget nytt besked i dag. Det man gjorde i går var att omhänderta en person som man sedan släppte. Huruvida den personen fortfarande är intressant i ärendet eller inte, det får polisen svara på. Men de personerna är inte kända av varken oss föreningar eller polisen sedan tidigare, säger Sahlénius.

Just att personen inte är känd sedan tidigare kan göra det svårare, menar Sahlénius.

- Det vi får göra är att agera när det väl sker och där är jag ganska klar efter att ha pratat med både matchdelegat och poliser att man har gjort det som åligger oss och att vi har hanterat det snabbt. Sedan fortsätter vi samverka med polisen så det behov de får i framtiden för att lösa det här kommer vi bistå med direkt, avslutar säkerhetschefen. 

ANNONS
Publicerad 2022-05-16 kl 15:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto