Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Efter Lundströms skada - AIK kan kalla tillbaka Taylor från lån: "Högst aktuellt"

Allsvenskan

Robert Lundström missar resten av säsongen med en knäskada.
Då kan det bli aktuellt för AIK att kalla hem Robert Taylor från lånet till norska Tromsö.
- Det är klart att det är högst aktuellt, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

I dag kom beskedet att AIK:s wingback Robert Lundström missar resten av säsongen till följd av den knäskada han ådrog sig i söndagens möte med IFK Göteborg.

- Det är klart att det är ledsamt. Framförallt för honom men även för AIK. Det var inte det som var vår plan. Men nu är det så och vi får förhålla oss till det och hjälpa Robert på det sätt som vi kan. Vi får försöka prestera så bra som vi kan utan honom, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till Fotbollskanalen.

En spelare som tidigare har använts som wingback men som nu är utlånad till Tromsö är Robert Taylor. Finländaren lånades ut sent på transferfönstret för att AIK skulle kunna ta in en till mittback innan fönstrets stängning till följd av benbrottet på Jesper Nyholm. Nu kan det dock bli aktuellt att kalla tillbaka Taylor från lånet till sommaren, enligt Wesström.

ANNONS

- Det är klart att det är högst aktuellt. Han är ju där för att få den speltid som vi bedömde att han inte skulle få här. Det får han ju också, för han spelar som ordinarie varje vecka där. Så det är definitivt en möjlighet som vi kommer att värdera, säger han.

Hur funkar det i en sådan situation - är det bara ni som bestämmer det, eller kan Tromsö motsätta sig i att skicka tillbaka spelaren?
- Det är, som alltid, ett beslut som tre parter måste vara involverade i. Det är vi, spelaren och klubben. Det är så det fungerar. Men vi har inte fokuserat på sommarfönstret under den här förmiddagen.

Taylor har i upptakten av den norska ligasäsongen spelat 90 minuter i samtliga av Tromsös fem ligamatcher sedan han kom till klubben, i vilka han gjort ett mål och en assist.

Har ni funderat något mer kring värvningar för att ersätta Lundström?

ANNONS
- Det får vi se. Det får visa sig, säger Wesström.
Publicerad 2018-04-24 kl 12:24

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto