POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Efter Mellbergs intåg - Helsingborg förlänger med Tengryd: ”Väldigt glad och tillfreds”

Foto: Bildbyrån

Alexander Tengryd fick ta över tillfälligt som tränare när Henrik Larsson hoppade av sitt uppdrag.
När Olof Mellberg nu kommer in återgår han till posten som assisterande – med ett nytt kontrakt till 2022.
- Jag är såklart väldigt glad och tillfreds med förlängningen, säger Tengryd till HIF:s hemsida.

Helsingborgs IF förlänger kontraktet med assisterande tränaren Alexander Tengryd. Tränaren, som tog över tillfälligt när Henrik Larsson lämnade uppdraget som huvudtränare, har nu kontrakt med HIF fram till 2022 som assisterande till nya huvudtränaren Olof Mellberg.

- Alex är en mycket duktig fotbollstränare och en bra ledare som trots sin unga ålder samlat på sig mycket rutin och erfarenhet. Vi anser att kontinuitet är viktigt i ett långsiktigt arbete och är glada för att fortsätta samarbetet med Alex, säger HIF:s administrativa chef Robin Lundgren till klubbens hemsida.

Tengryd kom inför säsongen till Helsingborg efter att han lett Ängelholms IF i division 1 under 2018. Han har också erfarenhet som ungdomstränare i HIF och har även varit tränare i både Trelleborg och Brommapojkarna.

Jag är såklart väldigt glad och tillfreds med förlängningen. Jag har varit i klubben länge, känner mig som en Helsingborgare och HIF:are så jag ser en lång tid här framför mig. Jag har hållit på länge, varit i flera klubbar och träffat många människor men detta året har varit enormt lärorikt med flera huvudtränare ovanför en och det känns som att utvecklingen går i linje med mina ambitioner, säger tränaren, säger Tenrgyd.

Förutom Mellberg och Tenrgyd ingår även assisterande tränaren Jens Karlsson och målvaktstränare Sven Andersson i HIF:s ledarstab.

Publicerad 2019-09-10 kl 14:27
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå