POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Efter Östersponsrande styrelseledamoten - KFF-fansen försöker få extrainsatt årsmöte: ”Alla korten på bordet”

Foto: Bildbyrån

Kalmar FF:s officiella supporterförening Supporterunionen har startat en namninsamling för att få till ett nytt årsmöte, två veckor efter det senaste.
Detta med anledning av styrelseledamoten Richard Teern, vars företag nyligen blev ny sponsor för Östers IF.

De senaste veckorna har det varit flera turer kring Richard Teern, styrelseledamot i Kalmar FF. Den 13:e mars var det årsmöte för Kalmar FF. Dagen efter, utan att han informerat styrelsen eller medlemmarna, blev hans företag klar som ny sponsor för rivalen Östers IF. 

I går hade föreningens officiella supporterklubb, Supporterunionen, ett möte med Kalmar FF:s ordförande Johan Assarsson och klubbchefen Mattias Rosenlund. Efter det kom Supporterunionen fram till att starta en namninsamling för att få till ett extrainsatt årsmöte. 

- Jag tycker Kalmar FF:s medlemmar förtjänar en chans att få välja det här själva. Nu handlar det inte om vad vi i Supporterunionen tycker, utan oavsett vad man tycker. Om man tycker att han ska få sitta i styrelsen trots att han sponsrar Öster så ska du självklart få tycka det, men då ska vi få rösta om det och bestämma det själva med alla korten på bordet. Den här namninsamlingen handlar mer om att få alla chansen att säga sitt när allt är i ljuset, säger Supporterunionens ordförande Joakim Persson till Fotbollskanalen.

För att få till ett nytt årsmöte krävs det underskrifter från tio procent av föreningens medlemmar. Antalet medlemmar i KFF är ungefär 1300, så därför krävs runt 130 underskrifter. 

- Vi som har drivit frågan är upprörda och vi vill inte att han ska sitta kvar i styrelsen, men även om man tycker det så tycker jag att man ska skriva på namninsamlingen för att ge alla chansen med samma information. 

Enligt Persson är Supporterunionens styrelse helt eniga i frågan och upplever även ett stort stöd hos Supporterunionens medlemmar för ett nytt årsmöte. Persson tillägger också att det var ett lugnt möte med KFF:s representanter i går. 

- Det var ett bra möte. De är vettiga, både Assarsson och Rosenlund. Sedan gick vi in i mötet med lite konstig stämning. Första frågan jag ställde var varför vi hade mötet över huvud taget när de redan hade tagit beslutet. Det höll de med om, att det inte var jättebra tajming. 

KFF:s representanter motiverade det sena mötet, timmar efter att de gått ut med att de har fullt förtroende för Teern, med att det var svårt att hitta en tid för att genomföra ett styrelsemöte där så många som möjligt var fysiskt på plats. 

- Sedan fick de ge sin syn på saken under mötet, hur de hade resonerat och förklarade varför de hade förtroende för honom. Sedan fick vi dra våra argument kring varför vi anser att han inte ska vara kvar i styrelsen. De höll egentligen med på nästan alla punkter. Det var det lite märkvärdiga, att vi ändå kom till olika slutsatser. 

- Nu förstår jag till viss del att styrelsen har lite svårt för det finns inga direkta riktlinjer för att avsätta en styrelseledamot. Det finns det för medlem, men inte för styrelseledamot. De hade kanske kunnat uppmana Richard att avgå, men inte kunnat sparka honom på det sättet eftersom han är vald av medlemmarna. 

- Vi avslutade med att om ni inte gör någonting så kommer vi starta en namninsamling och det var dem helt förstående med. Det var ingenting de satte sig emot.

Teern fick också kritik från supporterhåll efter en intervju han gjorde i Barometern för tio dagar, där han sa följande: 

- Det där med ärkerivaler har jag aldrig förstått. Jag har fyra söner jag älskar alla lika mycket. Mitt engagemang handlar om att jag älskar idrott. Jag sponsrar Vetlanda bandy, men även Hammarby i samma serie. Jag sponsrar båda. För mig är det oviktigt vem som vinner, för mig är upplevelsen det viktigaste.

I går fick Teern åter kommentera situationen, då på Kalmar FF:s officiella hemsida.

- Jag älskar idrott i allmänhet och Kalmar FF i synnerhet! Mitt engagemang som styrelseledamot för Kalmar FF får det inte råda tvivel om. Givetvis vill jag i alla lägen att Kalmar FF vinner våra matcher. Som styrelseledamot arbetar jag alltid för föreningens och lagets bästa. Mitt företags engagemang i Östers IF är enbart utifrån affärsmässiga grunder.

Fotbollskanalen har försökt att nå Johan Assarsson och Mattias Rosenlund för kommentar.

Publicerad 2018-03-26 kl 20:05
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto