Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Efter petningen i Sirius - Ceesay blickar framåt: "Om jag inte tror på mig själv - vem ska då göra det?"

Allsvenskan

HELSINGBORG. Kebba Ceesay petades i Sirius.
Men sedan han kom till Helsingborg är hans lag obesegrat i bottenstriden.
- Det gäller att varje match blir på liv och död nästan, säger Ceesay till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån/TT.

På transferfönstrets sista dag i augusti värvades den 32-årige mittbacken från Sirius till Helsingborgs IF. Kebba Ceesay kom till ett HIF med flera coronasmittade spelare och en plats parkerad i allsvenskans bottenträsk. Nu har han spelat varje minut när laget vunnit mot Djurgården och kryssat mot Kalmar och Hammarby.

- Det har gått stabilt. Men det är inte bara jag. Vi jobbar som ett lag och vi jobbar hårt. Vi vet att vi måste fortsätta göra det för att klara kontraktet. Vi måste verkligen ge allt där ute och det tycker jag vi gör, säger Kebba Ceesay.

HIF hade redan Andreas Granqvist på skadelistan när Ceesay kom och i matchen mot Kalmar gick även mittbacken Martin Olsson sönder. Som många andra spelare tar Ceesay upp skadorna som en förklaring till att laget på nedflyttningsplats. När en spelare kommer tillbaka, blir en annan skadad säger Ceesay.

ANNONS

Vad mer krävs för att lyftet ska komma?  
- Hårt jobb. Så är det. Det gäller att vi tar poäng och så klart att dem där nere inte gör det. Det gäller att varje match blir på liv och död nästan. Som cupfinaler nu på slutet kan man säga. Det handlar bara om att vi håller fokus, tömmer oss och gör vårt bästa. Sedan efter det kan man gå igenom matcherna och se vad vi kunde gjort bättre och så. Men när man är nere på planen är det bara att köra på, säger Ceesay.

Gambiafödde Ceesay fick bara starta tre matcher i tabellsexan Sirius under sommaren. Han fick inte plats på bänken i nio av hans tio sista matcher i Uppsalalaget och riktade hård kritik mot tränaren Henrik Rydström i en intervju med Expressen. Nu vill Ceesay blicka framåt. 

Är det en extra drivkraft för dig här i HIF i höst?  

ANNONS
- Alltså drivkraft... Så här är det: Jag vet vad jag kan och sedan kommer det alltid finnas andra som tvivlar på en. Jag tror stenhårt på mig själv. Om inte jag gör det, vem ska annars göra det? Det som har hänt i Sirius kan varken sänka mig eller driva mig till något heller, så enkelt är det. Drivkraften har jag och tävlar med mig själv, inte med någon tränare eller någon som inte vill spela mig. Jag vet vad jag kan och det kan ingen ta ifrån mig. För jag jobbar stenhårt för det.

Kebba Ceesay avslutar med ett förtydligande av efternamnet, som har en engelsk betoning och uttalas som orden "see" och "say".

- Cee-say. Varje år jag spelat i allsvenskan har jag fått den frågan, så nu har jag gett upp. Till och med jag börjar tro att det andra uttalet gäller, säger Kebba Ceesay och skrattar. 

ANNONS

Helsingborg möter ikväll tabellnian Varberg på bortaplan. 

Publicerad 2020-09-21 kl 12:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto