POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Efter stor turbulens och två träningar med laget - Nilsson ska rädda kvar KFF: "Något form av rekord"

Foto: Bildbyrån.

Magnus Pehrsson har lämnat, Jens Nilsson har tagit över.
Med två träningar i bagaget ska nu Nilsson ge Kalmar FF nytt kontrakt.
- Det är nog någon form av rekord, säger KFF-tränaren till Fotbollskanalen. 

Kalmar FF har haft en turbulent säsong med sportslig motgång och efter söndagens förlust med 3-2 mot Falkenbergs FF hemma på Guldfågeln Arena, vilket var lagets sjätte raka match utan seger tog känslorna över från flera håll. Tränaren Magnus Pehrsson hamnade i en het ordväxling med supportrar efter matchens slut och under torsdagen meddelade KFF att tränaren väljer att lämna föreningen, medan Jens Nilsson, som till vardags är akademichef i klubben, tog över ansvaret inför lördagens sista match mot Sirius. 

Efter endast två träningar som chefstränare över A-laget väntar därmed nu årets viktigaste match för Nilsson - Sirius på Studenternas i Uppsala. Kalmar är på 13:e-plats i tabellen och har endast en poäng ner till Falkenbergs FF på kvalplats och tre poäng ner till Gif Sundsvall och AFC Eskilstuna längst ner i tabllen. 

- Det gällde att göra det absolut bästa av den situationen som uppstod. Jag tycker ändå att vi hann med rätt mycket i går med att sätta teamet på plats och att vi hann titta på vilket lag vi ska ha mot Sirius. Vi har även haft en lättare träning i dag, men det är inte jättemycket tid, säger Nilsson till Fotbollskanalen.

- Jag har samtidigt varit ganska nära A-laget i Kalmar under 16 års tid, så jag känner de flesta spelarna och vet vilka egenskaper de har och vad jag tror kan skapa energi i gruppen. Jag ska även se till att vi har ett anfallsspel som gör att vi kan vinna matchen. 

Nilsson medger att spelarna med all säkerhet har blivit påverkade av den senaste veckans turbulens, men menar att det kan variera om det är positivt eller negativt. 

- Det har säkert påverkat, även om jag inte hunnit göra en djupare analys, men det är klart att det har påverkat. Frågan är bara åt vilket håll. Det kanske finns spelare som har varit ute i kylan och helt plötsligt känner förtroende, men sedan kan det också vara sådana som inte känner mig så väl. Det är dock inte så mycket att fundera på. Det är som en ren cupmatch. Vi måste vara taktiska. 

Har du hunnit med att förändra något taktiskt eller är det mest fokus på att få in energi i laget?
- Det finns inte tid till några större taktiska förändringar eller till att jobba in en annan typ av försvarsspel. Det gäller att trycka på andra punkter, hitta spelarna som är i form och som är beredda att ta sig an utmaningen. 

Då kommer ditt KFF i den här matchen ungefär se ut som Magnus Pehrssons KFF?
- Det ska jag väl inte säga. Jag hoppas att det ska synas på ett eller annat sätt i framför allt vårt anfallsspel, att vi är lite mer direkta i det med mer fart. Det är väl min förhoppning.

Nilsson ställs också mot en gammal bekant i Sirius tränarbås - Henrik Rydström. Nilsson och Rydström tog bland annat över huvudansvaret för KFF:s A-lag i fjol efter att tog en paus från sitt uppdrag i klubben. 

- Vi har ju kamperat ihop både på och utanför planen. Han började ju också sin tränarkarriär hos mig i akademin, så det är bara roligt att räffa "Henke" igen. Jag vet att lokala medier blåser upp det här som: "Oj, oj, oj". Men för oss är det inte på det viset. Vi är professionella, jobbar med våra grejer och är sedan vänner igen. Vi är inte ovänner, men han vill vinna och jag vill vinna. 

Har ni haft någon kontakt inför matchen?
- Nej, vi har haft lite sms-kontakt när det hände och han önskade mig bara lycka till. Vi pratar efter segern i stället.

Tror du att Rydströms KFF-hjärta kan vara till er fördel?
- Absolut inte. 

Nilsson får i stället koncentrera sig på att få ihop laget och hålla tummarna för ett positivt resultat. Även om han möjligen inte har förutsättningarna på sin sida, så tycker han sig ha varit med om turbulens förut i Kalmar. 

- Ja, det har varit turbulent förut också. Jag fick även hoppa in 2014 när Hasse Eklund och Patrik Hansson gick skilda vägar med några omgångar kvar, men huvudansvaret för en omgång, det vetifan. Det kan nog vara någon form av rekord, säger han. 

Däremot är han inte särskilt intresserad av att fortsätta som huvudtränare under 2020. 

- Jag har haft möjligheter att träna Kalmar FF:s A-lag förut och fått frågor om det, men jag har ställt in mig på akademin. Jag har ett långt akademi-avtal som är nyskrivet och tror på det. Det gäller att hitta rätt med talanger och bra värvningar. Jag är väldigt nöjd med där jag är, men jag tvekade inte på att ställa upp på det här för föreningens skull. 

Efter den här tuffa tiden. Hur skönt vore det med ett nytt allsvenskt kontrakt?
- Ja, med ständiga motgångar i år resultatmässigt skulle det kännas enormt skönt. Samtidigt gäller det att sedan analysera och titta på varför det har gått som det gått och vad vi kan förhindra för att det ser ut så här i framtiden. Jag skulle bli väldigt, väldigt glad, men sedan starta upp något annat efter det. 

Matchen börjar lördag klockan 13.00 och sänds på C More Live 4 och streamat på cmore.se. 

FAKTA

Sändningstider för sista omgången

12.00 Hammarby-Häcken - C More Live, cmore.se, TV4, TV4 Play.
12.00 IFK Norrköping-Djurgårdens IF - C More Fotboll, cmore.se
12.00 Örebro SK-Malmö FF - Sportkanalen, cmore.se
12.50 AIK-Gif Sundsvall - C More Live 2, cmore.se
12.50 Falkenbergs FF-AFC Esklistuna - C More Live 3, cmore.se
12.50 IK Sirius-Kalmar FF - C More Live 4, cmore.se
12.50 Helsingborgs IF-IF Elfsborg - C More Live 5, cmore.se.
12.50 IFK Göteborg- Östersunds FK - C More Golf, cmore.se

Publicerad 2019-11-01 kl 18:34
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå