Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Efter utbrottet - Christiansen stängs av

Allsvenskan

Anders Christiansen kastade i väg en stol i frustration efter Malmös förlust mot Hammarby.
Nu kan Fotbollskanalen avslöja att MFF:s nyckelspelare stängs av i en match för tilltaget.
Christiansen missar därmed nyckelmatchen mot IFK Norrköping i guldstriden.

Foto: Bildbyrån

Malmö FF förlorade borta mot Hammarby i helgen och tappade därmed viktig mark i den allsvenska guldstriden. Efter matchen var MFF:s lagkapten Anders Christiansen frustrerad. Fotbollskanalen har pratat med flera personer som blev vittnen till hur Christiansen direkt efter slutsignalen var rasande och tog en stol, som tillhörde en fotograf, och vräkte i väg den i närheten av Hammarbys bänk. Det ledde till att dansken blev anmäld till SvFF av matchens domarteam.

- Det var domaren Mohammed Al-Hakim som berättade det för mig direkt efter matchen. Mohammed kommer att skriva en rapport på det. Jag kommer också att lämna in en rapport, sa matchdelegaten Christian Welander till Fotbollskanalen då.

Annons

Nu har disciplinnämnden fattat sitt beslut. Christiansen stängs av i en match och missar därmed det allsvenska hemmamötet med IFK Norrköping den 11 september.

"Efter att ha tagit del av anmälan samt yttrande konstaterar Disciplinnämnden att det är visat att Anders Christiansen har tagit upp en stol och slängt den så att den åkt ner för trapporna i spelartunneln och gått sönder. Anders Christiansen har i yttrande påpekat att han inte hade för avsikt att slå sönder den samt att det inte var riktat mot någon. Även om det inte fanns någon risk för att någon skulle träffas av stolen är agerandet att betrakta som olämpligt uppträdande. Disciplinnämnden anser därför att det inträffade ska bestraffas med avstängning. Avstängningens längd är bestämd enligt nämndens praxis och motsvarar en match", skriver disciplinnämnden i beslutet, som Fotbollskanalen tagit del av.

Annons

Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson uttalade sig efter händelsen om att han inte trodde på någon avstängning för Christiansen.

- Jag hoppas verkligen att han inte blir avstängd för att han var frustrerad efter en match och kastade en stol. Det är klart man alltid ska uppträda på ett värdigt och bra sätt. Men att det skulle leda till en avstängning har jag otroligt svårt att se, sa Andersson till Kvällsposten.

Avstängningen är ett tungt besked för guldjagande Malmö FF då Christiansen är lagkapten och en av lagets viktigaste spelare. Dansken har noterats för fyra mål och sju assist på 14 allsvenska matcher i år.

Malmö FF har nu möjligheten att överklaga beslutet till Riksidrottsnämnden (RIN). Överklagan måste ha kommit in senast 16 september.

Fotbollskanalen söker representanter i Malmö FF för en kommentar.

Annons

Allsvenskan

Tabell

# Lag S V O F +/− P
1 Malmö FF Champions League-kval 13 10 2 1 25 32
2 Djurgårdens IF Europa Conference League 12 8 1 3 13 25
3 Mjällby AIF Europa Conference League 13 7 2 4 7 23
4 Hammarby IF 12 7 0 5 6 21
5 GAIS 12 7 0 5 -1 21
6 BK Häcken 13 6 2 5 2 20
Publicerad 2021-09-02 kl 11:07

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto