POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
3d

Efter vandaliseringen av Zlatans bostad - polisen vädjar: "Vi vill att man hör av sig"

Foto: Hammarbyfotboll.se/SCANPIX

Zlatans bostad i Stockholm vandaliserades efter nyheten om Hammarby-engagemanget.
Polisen vädjar nu om hjälp.
- Eftersom vi inte har några vittnen vill vi att man hör av sig till polisen om man gjort några iakttagelser, säger presstalespersonen Mats Eriksson till Expressen.

Förra veckan stora nyhet inom svensk fotboll var att Zlatan Ibrahimovic går in som delägare i Hammarby. Anfallaren har numera - via AEG Sweden - runt en fjärdedel, 23,5 procent, av aktieinnehavet i klubben.

Nyheten möttes av väldigt starka känslor bland Malmö FF-supportrar, och övergick i hat, hot och skadegörelse. 38-åringens staty utanför Stadion i Malmö vandaliserades och även Zlatans bostad i Stockholm utsattes för skadegörelse.

- Vi har upprättat en anmälan om skadegörelse. Okända personer har idkat skadegörelse på en port och vi har tagit ett plakat i beslag, säger Stockholmspolisens presstalesperson Mats Eriksson nu till Expressen.

- Vi jobbar med att titta på om det finns övervakningskameror på platsen. Vi har inte hittat något där ännu men vi jobbar vidare med det för att se om det går att koppla några individer till detta.

Efter vandaliseringen av statyn har polisen i Malmö inlett en förundersökning. 

- Rubriceringen är skadegörelse och olaga hot, sa polisens presstalesperson Calle Persson till Fotbollskanalen.

Finns det någon gripen eller misstänkt?
- Nej, det finns det inte.

Inte heller för vandaliseringen av Zlatans bostad i Stockholm finns någon misstänkt, och nu ber man allmänheten om hjälp.

- Målsäganden är underrättad. Ingen är gripen i ärendet. Eftersom vi inte har några vittnen vill vi att man hör av sig till polisen om man gjort några iakttagelser, på telefonnummer 114 14, säger Mats Eriksson till Expressen.

Senare under måndagskvällen rapporterade Sportbladet att Zlatans staty utanför Stadion på nytt har vandaliserats. Återigen har statyn sprejmålats. Tidigare under kvällen så togs all extra bevakning av statyn bort.

Vi för en dialog internt just nu om vi ska återuppta bevakningen, säger förvaltningens kommunikationschef Malin Tykesson till Sportbladet.

Publicerad 2019-12-02 kl 18:21
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå