Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Efter Wiland-värvningen - framtiden osäker för Kristinsson: "Ibland får man ta tuffa beslut"

Allsvenskan

Johan Wiland är klar för Hammarby.
Då är framtiden i Bajen osäker för det tidigare förstavalet Ögmundur Kristinsson.
- Ibland får man ta tuffa beslut, även om det inte känns bra, säger sportchef Jesper Jansson till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Det har varit på gång under en tid, men i dag blev det helt klart att Johan Wiland lämnar Malmö FF för att gå till Hammarby. Sportchef Jesper Jansson är nöjd med att ha affären i hamn.

- Det är en väldigt bra svensk målvakt. Han är en vinnare. Han vet hur det är att vinna och har vunnit guld med Elfsborg, MFF och FC Köpenhamn. Han passar väldigt bra in i lagbygget, säger Jansson till Fotbollskanalen.

Hammarbys tränare Jakob Michelsen har redan slagit fast att Wiland går in från start direkt i morgondagens möte med Jönköpings Södra på bortaplan. För Ögmundur Kristinsson, som vaktat målet för Bajen samtliga allsvenska minuter hittills av årets säsong, är framtiden mer osäker. Jansson bekräftar att Kristinsson inte kommer åka med laget till Jönköping i morgon.

Annons

- Vi hade ett prat och vi landade i att Johan står i morgon. "Ömmi" åker inte med till Jönköping men är tillgänglig när vi kommer hem därifrån.

Jansson kan inte säga med säkerhet vad som kommer hända med islänningen nu.

- Det får vi väl se. Vår plan från början var att ta in Wiland till nästa år, men sedan ändrades förutsättningarna med MFF:s uttåg ur Champions League plus att vi hade resurserna efter (Joseph) Aidoo-försäljningen att göra det redan nu. Det har jag tagit på mitt ansvar gentemot "Ömmi". Han har ett år kvar på kontraktet och är också informerad om situationen. Ibland får man ta tuffa beslut, även om det inte känns bra, säger Jansson.

Nu skriver också FotbollDirekt att Hammarby är redo att släppa Kristinsson gratis om han bestämt sig för att lämna.

- Jag vet inte varför man ska spekulera. Jag har haft ett prat med "Ömmi" och det som sades stannar mellan oss. Jag har en bra dialog med honom och hans rådgivare och det kommer jag ha i fortsättningen också, säger Jansson.

Annons

Hur ser intresset för Kristinsson ut nu?
- Det fanns intresse tidigare och det kom ett konkret bud, men det tackade "Ömmi" själv nej till. Sedan har det inte varit mer aktuellt än så.

Var det innan eller efter han blev informerad om Wiland-värvningen och situationen som den medför?
- Jag informerade "Ömmi" i går. Så det var innan.

Hur ser du på Kristinssons säsong?
- Senast mot Elfsborg gör han en jättebra match, men han gav signaler själv om att han ville ta ett kliv vidare när jag kom in. Sedan jag och Jakob kom in har det varit ett omställningsarbete med klubben, det går steg för steg. Men han är en bra målvakt med stor potential.

Tror du att han är kvar i Hammarby när fönstret stänger?
- Det vet jag inte. Men vi har ju tagit in Johan nu, och "Ömmi" har en ambition att spela. Det är Jakob som tar ut laget, och målvaktsposten är en speciell position. Men jag vill inte spekulera om det, han har ju kontrakt.

Annons

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-07-28 kl 15:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto