Efterlängtad seger för TFF

Trelleborg vann en oerhört välförtjänt och mycket efterlängtad seger när laget besegrade Norrköping med 1-0.
-Jag är väldigt glad att vi äntligen fick vinna hemma. Det är viktigt att vi känner oss starka på Vångavallen inför hösten, säger Trelleborgs andretränare Alf Westerberg.

Trelleborg har väntat länge på den här trepoängaren. Det var första hemmasegern sedan 1-0 mot Hammarby den 27 april.

Trelleborg dominerade stort både spelmässigt och chansmässigt. Hemmalaget hade totalt nio avslut mot mål - men visade också upp en provkarta på målmissar i öppna lägen. Största syndaren var Erik Sundin - spelaren som ändå blev matchvinnare.
-Usch ja. Det var under all kritik. Jag hade ju drömlägen, säger Sundin.

Redan i första minuten kom första chansen: Sundin frispelades av Fredrik Jensen men fick ingen fart på skottet.
I elfte minuten frispelades han av Kristian Haynes. Inte heller den här gången fick han en ren träff men bollen letade sig ändå in i mål.

I sista minuten före paus fick Sundin en dubbelchans att göra ytterligare ett mål. Från nära håll sköt han en bredsida rakt på Norrköpings duktige målvakt Nuredin Bakiu. Sundin fick chansen på returen men var inte tillräckligt distinkt i sin avslutning.
-Det var väl en kombination av ett dåligt avslut och ett bra målvaktsingripande, säger Sundin.

Förutom Sundin hade Fredrik Jensen två bra lägen att punktera matchen.
-Det är inte riktigt godkänt att vi inte sätter våra högkaratiga lägen. Sådana lägen får vi inte missa, säger Westerberg.

Norrköping var tillbaka på ruta ett efter 2-1-segern senast mot Gefle.
-Vi var inte med i matchen de första 20-25 minuterna. Det kändes som om vi satt kvar i bussen, säger tränaren Mats Jingblad.

Trots det hade faktiskt Norrköping chansen att ta poäng in i det sista.

-Trelleborg bjöd ju in oss genom att inte sätta sina lägen, säger Jingblad, som var oerhört besviken efter förlusten.

Och läget ser mörkt ut för Norrköping som ligger kvar på sistaplatsen och nu har sju poäng upp till kvalplatsen.