Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
3:11

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Eikrem dominerar på konstgräs: "Var det enda man tränade på"

MALMÖ. Magnus Wolff Eikrem har bara tolv minuter på konstgräs i år, men gjorde då två assist. Trenden visar också att han är nästan fem gånger bättre på konstgräs än gräs.
- När man var ung var det de enda man tränade på, säger han till Fotbollskanalen.

Än en gång kanske Magnus Wolff Eikrem vänder på sin säsong i en bortamatch mot Elfsborg. Han gjorde det ifjol, med att assistera Markus Rosenberg till det enda målet, och gjorde två assist även i måndags (vinst 2-1). Bägge åren inledde han öppningsmatcherna från bänken. 

Samtidigt finns en annan stark trend: norrmannen har mycket bättre statistik på konstgräs på än gräs. 

- Det kanske är en slump? Och borta är det öppnare än det är hemma, säger Wolff Eikrem till Fotbollskanalen.

Under de senaste 37 matcherna i allsvenskan har Wolff Eikrem spelat 28 matcher (drygt 1700 minuter) på gräs, med två mål och sju assist. Det ger ett snitt på mål eller assist var 190:e minut – och då var ändå fyra assist i samband med hörnor. 

ANNONS

Under samma period har Wolff Eikrem spelat drygt 570 minuter på konstgräs. På de nio matcherna har Wolff Eikrem gjort imponerande tre mål och elva assist. Ett snitt på mål eller assist var 40:e minut.

Wolff Eikrem är därmed nästan fem gånger mer produktiv på konstgräs än på gräs. 

- När man var ung var det de enda man tränade på, så det passar mig bra. 

Än så länge har MFF bara spelat mot Elfsborg på konstgräs i allsvenskan i år, och har en konstgräsmatch kvar innan uppehållet (Hammarby borta om en vecka). Efter uppehållet kommer dock sju raka bortamatcher på konstgräs.

Frågan är dock om norrmannen blir kvar till hösten. I en intervju med Kvällsposten berättade agenten Jim Solbakken att det kan öppnas för en flytt om Wolff Eikrem är fortsatt kvar på bänken, detta då spelaren endast har startat två av sju matcher. 
ANNONS

- Är killarna nöjda och får spela fotboll så kan de båda två stanna i Malmö i många år. Får de inte spela så är det ingen fotbollsspelare som vill vara kvar, sa Solbakken om sina klienter Wolff Eikrem och Jo Inge Berget till Kvällsposten. 

Wolff Eikrem var även missnöjd när han pratade med Expressen i måndags efter matchen. 

- Det säger väl sig självt, gör det inte? Eller? Men det är ju inte jag som ska stå och svara på frågan om varför jag inte spelar, sa Wolff Eikrem då. 

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-05-11 kl 07:15
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto