Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ejupis landslagsmål: "Det hade varit min absolut största dröm"

Allsvenskan

HELSINGBORG. Sent genombrott i allsvenskan.
I dag är Albert Ejupi en av spelarna som ska hålla Helsingborgs IF kvar i serien, med det långsiktiga målet att representera Kosovo.
- Jag hoppas att det en dag dyker upp någonting där, säger han till Fotbollskanalen.  

Foto: Bildbyrån

29-åringen blev ett av HIF:s sista nyförvärv på transferfönstret. Mittfältsmotorn Brandur Hendriksson skadade korsbandet allvarligt i början av mars och sportchefen Andreas Granqvist hittade en kontraktslös ersättare.  

Albert Ejupi höll igång på egen hand och med moderklubben Kristianstad FC när han kom överens med HIF om ett ettårsavtal. Då hade han nobbat klubbar i Rumänien, Grekland, Norge och Azerbajdzjan, skriver Fotbolldirekt

Lagen lockade inte Ejupi att göra en utlandsflytt, och den ekonomiska biten var inte tillräckligt bra.  

- Det också. Även om det ekonomiska spelar roll också så klart. Jag känner inte att det var värt - varken ekonomiskt - och fotbollslagen var väl så där okej, säger Albert Ejupi.  

Annons

Under de två förgående säsongerna var mittfältsankaret en av Varbergs Bois viktigaste spelare. Det var också i Hallandslaget som Ejupi debuterade i allsvenskan 2020, efter att ha spenderat större delen av sin karriär i division ett.  

Ejupi följde med den dåvarande Kristianstadtränaren "Jocke" Persson till seriekonkurrenten Varberg inför säsongen 2018, och två raka uppflyttningar senare var Bois allsvenskt för första gången.

Ejupi och Varberg skickade en förvarning till konkurrenterna under försäsongen 2020, när de bortaslog Malmö FF med 3-1 i en träningsmatch och Ejupi gjorde två mål från distans - varav ett från halva planen.  

Var det där du kände att du kunde vara på den allsvenska nivån? 
- Jag har alltid trott på mig själv så klart. Jag har alltid känt att jag kan vara på den här nivån, sedan har det varit en annan grej att man inte haft folk som trott på mig. Då hade jag Joakim Persson i Varberg, han trodde på mig från att vi kom dit tillsammans. Sedan är det klart att det gav mig extra boost när man gör de här två målen mot Malmö FF inför säsongen. Det är klart att man trott på det hela tiden.  

Annons

Är det något annat som lett till den sena allsvenskan debuten, förutom att folk inte trott?  
- Det är väl dels det egentligen. Sedan vet jag inte - jag kom till Varberg när jag var 25, sedan har man fastnat mycket i division ett. Jag tycker att jag gjorde det jävligt bra även i division ett, men jag kunde inte riktigt ta det här steget förrän Jocke tog över Varberg, och allting började där. Så det är klart att jag kom ut ganska sent i eliten, om man säger så, men det är som det är.  

Är det någon skillnad spelmässigt när du är i Helsingborg kontra Varberg? Kan du få ut mer här än där?  
- Det är svårt att säga, men jag tror att vi vill spela mer här i Helsingborg. I Varberg var det mycket försvar kanske och kontra lite, men jag tror att jag kan få ut mina bästa kvalitéer här också. Jag har Jörgen (Lennartsson, tränare) som tror på mig - då får jag ta till vara på förtroendet och göra det bästa av det. Men jag tror att mina kvalitéer passar in perfekt i den här rollen jag fått här. 

Annons

Albert Ejupi hoppas att en lyckad säsong i den nya miljön ska leda till en första landslagskallelse. Ejupi är född i Sverige men har rötterna i Kosovo. Det landslaget innehåller både aktuella och tidigare allsvenska bekantingar som Hammarbys Astrit Selmani, Fidan Aliti (tidigare Kalmar FF) och Elfsborgsprodukten Ibrahim Dresevic.  

Har Kosovo haft någon kontakt med dig? 
- Nej, men att spela där hade varit min absolut största dröm, representera mitt eget landslag. Det är något - jag ska inte säga att jag går runt och hoppas på det - men jag hoppas att det en dag dyker upp någonting där. Jag hoppas att jag gör det bra här, så kanske det dyker upp. 

Ejupi har även representerat Mjällby AIF. Hittills står han på ett mål på 49 allsvenska matcher.  

Publicerad 2022-04-09 kl 08:43

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto