Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Ekenberg vill ha samma betydelse som Rydström

Båda elaka och småjävliga. Marcus Ekenberg och Henrik Rydström. Mjällbys succéman avslöjar här sin fäblesse för den kontroversielle Kalmarstjärnan.

- Jag är nog inte så uppskattad av motståndarna. En sådan som Henrik Rydström inspirerar verkligen, säger Mjällbys Marcus Ekenberg till FotbollDirekt.se.

- Jag är väl, precis som Henrik, elak och tuff och inte så rolig att möta. Man vill ju göra så mycket betydelse som möjligt. Men han är mer talför än vad jag är och mer bekväm med uppmärksamheten.

Marcus Ekenberg vågade tro på tio mål inför säsongen.
I går tre stycken mot Gais i hemmapremiären och Ekenberg var hur självklar som helst i allt och utan vidare numret större än regerande skyttekungen och proffsomsusade Wanderson.

- Det är skönt för självförtroendet. Det ökar hela tiden och blir ju inte sämre direkt efter det här.
- Det var väldigt viktigt att följa upp AIK-matchen och tysta ner det att nykomlingar alltid kan ha tur och lyckas bra i premiärer. Det var viktigt att direkt efter AIK-matchen få visa att vi verkligen är bra.

Men han är inte bara en målgörare.
29-årige Ekenberg är småjävlig att möta och med snudd på samma betydelse för Mjällby som Henrik Rydström för Kalmar.
Och likheterna är många fler. Båda har haft möjlighet till spel i större klubbar men nobbat och valt det sociala framför större pengar. Båda har jämte fått sena genombrott och båda är från södra Sverige.

- Det finns likheter oss emellan, det gör det. Han har en väldigt bra inställning och är en spelare man förstår så mycket han betyder för sitt lag. Han har visat hur långt det går att komma med rätt inställning. Hans sätt inspirerar verkligen.

- Men att jag blivit kvar i Mjällby är inget jag ångrar och det är först nu jag är som bäst. Det stämmer att jag haft många bud från allsvenska konkurrenter. Exakt hur många det är får du fråga Mjällby om. Jag vet inte. För mig har alltid den sociala biten varit viktigast.

Hur har du resonerat när du valt att stanna?
- Att det ska till något extremt för att jag ska byta ut det jag har i Mjällby. Jag har hela tiden brunnit för att få uppleva det jag nu får uppleva i Mjällby.

- Jag tror vi kan bli en otäck överraskning. Vi har så många klasspelare. Ledningen har verkligen gjort ett jättejobb och fått in rätt namn.

Publicerad 2010-03-22 kl 16:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons