Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Ekenbergs skada oroar inte Mjällby

Inför Trelleborg - Mjällby:

Inget mål på tre matcher. Mot TFF saknas dessutom Marcus Ekenberg. Men Peter Swärdh visar ingen oro: ''Det förändrar inte vår inställning''.

TRELLEBORG

Skador/avstängningar: Fredrik Persson (s), Johan Nilsson Guiomar (s), Dennis Melander (s), Fredrik Jensen (s), Andreas Wihlborg (s), Daniel Jovanovic (s), Max Fuxberg (s), Zoran Jovanovic (s).

Preliminär laguppställning: Viktor Noring - Yousef Fakhro, Peter Abelsson, Thommie Persson, Jonathan Asp - Joakim Nilsson, Kristian Haynes, Andreas Drugge, Viktor Svensson - Magnus Andersson, Mattias Adelstam.

Håll ögonen på: Viktor Noring. Fredrik Persson som storspelade mot MFF saknas, men nu är förstamålvakten Noring tillbaka. Välbehövligt för Trelleborg med en målvakt av hög klass när man ska ta sig bort från streckstriden och med ett försvar där bland andra lagkaptenen Dennis Melander saknas.

Trelleborg-snack:
- Ja, matcherna blir bara viktigare och viktigare och i nuläget är Mjällby nio poäng före oss och det är ett försprång som vi hoppas kunna knapra in lite på imorgon, säger tränaren Tom Prahl till Trelleborgs officiella hemsida.
- Det är prio ett för oss, att göra mål. Den som gör det första kommer att ha många fördelar och få mycket luft under vingarna. Självklart hoppas jag att det blir vi.
- Det finns ingen anledning att prata om statistik och dylikt över de senaste fyra matcherna. Man blir mörkrädd av att se den. Den är tyvärr sann och det är klart att alla inblandade påverkas av de dåliga resultaten. Spelare som innan klarade av sina uppgifter galant uppträder nu spänt och gör enkla misstag.

MJÄLLBY

Skador/avstängningar: Marcus Ekenberg (s), William Leandersson (s), Peter Gitselov (s), Craig Henderson (s), Juan Robledo (a).

Preliminär laguppställning: Mattias Asper - Jesper Westerberg, Daniel Ivanovski, Patrik Rosengren, Robin Cederberg - Daniel Nilsson, Patrick Osiako, Tobias Grahn, Johan Svensson - David Löfqvist, Mostapha El Kabir.

Håll ögonen på: Mostapha El Kabir. Den hårt jobbande holländaren får ta ett stort ansvar i anfallet med Marcus Ekenberg borta. Kan möjligen med sin vilja skapa en del oreda i ett skadedrabbat TFF-försvar.

Mjällby-snack:
- Säkert en kombination av faktorer. Vi har varit sämre med kvalitén i passningsspelet och inte tillräckligt bra i djupled, säger tränaren Peter Swärdh till FotbollDirekt om att man gått mållösa tre matcher i rad.

Om Marcus Ekenbergs saknad:
- Klart att det blir andra spelare i anfallet. Men vi har en bra grundinställning.

- Svårt att värdera det fullt ut hur det påverkar anfallet, de (Ekenberg och El Kabir) har fungerat bra ihop. Men det här förändrar inget i vår ambition.

- Det är en väldigt jämn serie. Vi ska fortsätta med en bra defensiv, mer press och få till ett rakare spel.

Om Trelleborg:
- De har ett stabilt lag som haft en bra variation i sitt anfallsspel och bra speed. I grunden ett bra lag.
- Men det är klart att de inte bara haft otur, de slipar på sin prestation också. 

FotbollDirekt kommenterar:
- Trelleborg har haft otur med skador och haft det tungt. Mjällby har också bekymmer - mest på slutet - och inte gjort mål på tre matcher. Målskyttet kan lossna mot ett i försvaret skadedrabbat TFF med Prahl-favoriten och lagkaptenen Dennis Melander som frånvarande. Man saknar således både en ledare i Melander och ordinarie försvarsspelare. Trelleborgs-försvaret får se upp med tuffe Mostapha El Kabir.

- Ett avbräck för Mjällby är att Juan Robledo är avstängd och att främste målskytten Marcus Ekenberg blivit skadad. Defensiven är det inget fel på, men mål behövs så Ekenbergs frånvaro lär bli mest kännbar.

- Mjällby är poängmässigt som bäst på bortaplan och har uppträtt klart mer stabilt än Trelleborg, vilket gör att blekingarna får bära favoritskapet. Med många skador i försvaret kan TFF få problem med att hantera rivige Mostapha El Kabir och mittfältsstjärnan Tobias Grahn. Mjällby har sannolikt en trygghet och stabilitet som TFF saknar.

- Dock mycket värdefullt för TFF att få tillbaka Viktor Noring i målet då Fredrik Persson som storspelade sist saknas. Med Noring har TFF till och med en ännu bättre målvakt.

FotbollDirekt.se


 

Publicerad 2010-05-06 kl 14:00
Annons
Annons
Annons