Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ekonomisk smäll för KFF - kritik riktas mot tidigare ledningen: "Bedrövligt"

Allsvenskan

Kalmar FF har drabbats av en ekonomisk smäll.
Nu riktas kritik mot föreningens tidigare ledning.
- Jag konstaterar att det är dåliga avtal som har skrivits, säger klubbchef Markus Rosenlund till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Markus Rosenlund.

Kalmar FF gick under torsdagen ut med en kommuniké på officiella hemsidan. Klubbchef Markus Rosenlund berättade att föreningen ligger över prognosen gällande marknad och publiksnitt, men även att KFF åkt på en ekonomisk smäll.

- Tyvärr har det hänt igen. Ett tidigare icke kvalitetsmässigt avtal gjorde att vi fick en smäll nu, några år senare, och det är något vi måste hantera. Vi budgeterar visserligen för oförutsedda utgifter, men det är pengar som vi kan använda till andra saker, sa Rosenlund till KFF:s hemsida.

När Fotbollskanalen når Markus Rosenlund kort efteråt är han fåordig om vad det är för "smäll" föreningen har åkt på.

ANNONS

- Tidigare har vi varit tydliga med att det dykt upp saker från historien som vi måste hantera och ibland kostar det pengar, säger han.

Vad är det som dykt upp?
- Avtal som inte har skrivits på rätt sätt. Jag vill inte gå in i detalj på vad det handlar om, det kan jag inte. Det behöver inte vara spelaravtal, det kan vara allt möjligt.

På vilket sätt har avtalen varit felaktigt skrivna?
- Kort sagt kan man väl säga att det är skrivna avtal som inte hållit hög kvalitet, och där vi tycker att man har gjort fel. Då måste vi hantera det. Vad som har gjorts fel vill jag inte gå in på, men man måste alltid vara förberedd på att det kan hända och det är vi nu. Det har hänt tidigare och nu har det hänt igen, och det har vi varit öppna med. Det är inget hemligt.

Vilken summa rör det sig om nu?
- Den motsvarar en försäljning vi gjort tidigare i år. Jag kan säga så här: den är inte jättestor. Det är mindre än en miljon. Och det är klart att det påverkar ekonomin, men det är inget som äventyrar resultatet eller ekonomin i stort. Som vi skrev ligger vi över prognos på flera områden.

ANNONS

Markus Rosenlund berättar att det är personer som tidigare har verkat i föreningen som har skrivit avtalen som nämns. I kommunikén riktades kritik mot tidigare ledningen.

- Nu får vi använda pengarna för att lösa gamla synder. Bedrövligt, sa han.

KFF:s klubbchef:

- Jag har ingen anledning att kritisera eller recensera mina företrädare, jag hanterar bara det som kommer till mitt bord, säger han och utvecklar:

- Jag konstaterar att det är dåliga avtal som har skrivits, men jag har inte lagt en sekund på att ta reda på vem som har skrivit vad. Det är inga personer som är kvar i föreningen i alla fall eftersom vi har bytt ut hela klubbledningen. Jag vet ju hur avtalen har skrivits, och juridiken är svår ibland.

Har ni gått igenom gamla avtal så att liknande inte ska hända igen?
- Vi har en jurist i styrelsen nu som har granskat alla avtal senaste 2,5 åren så där känner jag mig extremt trygg. Alla avtal nu håller högsta kvalitet och det finns inga tveksamheter.

ANNONS

Markus Rosenlund menar att KFF kan tvingas "bromsa något i nästa fönster" med anledning av den ekonomisk smäll föreningen nu har åkt på.

Publicerad 2022-06-09 kl 14:54

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto