Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ekstrand ger inte upp efter nya skadan - AIK:s sportchef: "Han mår bättre nu"

Allsvenskan

SOLNA. Joel Ekstrand har åkt på en ny skada.
Men AIK-mittbacken är inställd på att ta sig tillbaka ännu en gång.
- Han mår bättre nu än för några veckor sedan, säger sportchefen Björn Wesström till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Under sin tid i Watford drabbades Joel Ekstrand av en korsbandsskada och stora delar av hans 2018 förstördes på grund av skadebekymmer. Mittbacken gjorde bara ett kortare inhopp i svenska cupen och ett kortare inhopp i allsvenskan (i sista omgången mot Kalmar) förra året.

30-åringen tränade för fullt med AIK under försäsongen, fram till träningslägret i Dubai. Där åkte Ekstrand på en "underkroppskada". Tränaren Rikard Norling har tidigare förklarat för Fotbollskanalen att backen har problem där "han haft en känning förut".

Något som är säkert är att Ekstrand kommer att bli borta ett framöver och kort efter att han skadade sig värvade AIK in norrmannen Magnar Ødegaard. Enligt sportchefen Björn Wesström är det dock oklart hur länge Ekstrand kommer att bli borta.

ANNONS

- Han är skadad och sjukskriven. Han bedriver en rehabiliteringsträning för att bli frisk. Det är där vi är. Sen finns det än så länge ingen tidsplan för hur processen ska fortlöpa. Han har sin bas på Sophiahemmet och sköter sin rehab därifrån, säger Wesström.

Hur mår han?
- Han mår bättre nu än vad han gjorde för några veckor sedan, det är min uppfattning. 

- Jag träffade honom i morse (läs under torsdagen). Han har nog landat i och förlikat sig med situationen, att han ännu en gång har X antal veckor av rehab framför sig.

Trots skadehistoriken och att Ekstrand spelat få matcher de senaste åren är mittbacken inställd på att fortsätta sin spelarkarriär, enligt Wesström.

- Det är hans ambition i nuläget, absolut, säger sportchefen.

Ekstrands avtal med AIK löper över 2020.

Publicerad 2019-03-01 kl 07:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto