El Kabir i comeback - nära mål direkt

Seger i genrepet för Mjällby - 2-1 mot Åtvidaberg efter en övertygande insats. Och en riktig bonus inför premiären: Mostapha El Kabir gjorde efterlängtad comeback.

El Kabir kom in med 25 minuter kvar och i slutminuten var han ytterst nära att göra mål.

- Det här var väl okej, men jag är rejält trött. Det här var första matchen för min del sedan allsvenska avslutningen mot Malmö i höstas och jag är ännu inte beredd för en plats i startelvan, säger El Kabir till Blekinge Läns Tidning.

Mjällby fick en drömstart med 1-0 efter fem minuter. David Löfquist löpte i djupled, fick bollen från Marcus Ekenberg, gjorde bort en ÅFF-försvarare och avslutade säkert.
Och Mjällby följde upp målet med fint spel i första - Åtvidaberg hade inte mycket att säga till om. Därför kom 1-1 snöpligt. Tobias Grahn fick inte bort bollen och ÅFF:s måltjuv Oscar Möller kunde kvittera.

Men Mjällby fortsatte ånga på i andra halvlek och kunde avgöra genom Daniel Nicklasson, efter ett fint Mjällby-anfall. Och tränare Peter Swärdh var nöjd med insatsen överlag:

– Vi hade ett bättre rörelseschema än tidigare och det bjöds på många bra intentioner.

Nu laddar Mjällby för hemma-premiären, Helsingborg besöker Strandvallen nästa söndag.

Publicerad 2011-03-26 kl 18:56