Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

El Kabir missade premiären - målskytt i debuten i U21-serien

Allsvenskan

Moestafa El Kabir missade Kalmars premiär.
Men i går blev han målskytt i debuten i U21.
- Han visar upp väldigt fina aktioner, säger KFF-tränaren Magnus Pehrsson.

Foto: Bildbyrån.

Tidigare Häcken- och Mjällby-anfallaren Moestafa El Kabir bröt i vinter sitt kontrakt med turkiska klubben Ankaragücü och skrev i stället på ett kontrakt med Kalmar FF. Men i söndagens premiärmöte med Sirius var han däremot utanför lagets matchtrupp och gjorde i stället i går debut med U21-laget. 

El Kabir spelade från start mot IFK Göteborgs U21-lag och blev både målskytt till 1-1 och framspelare till 2-1 innan han blev utbytt i andra halvlek i Kalmars 3-2-seger. 

- Han visar upp väldigt fina aktioner de gångerna han har bollen och visar att han är redo för matchspel. Det var sköna 55 minuter för honom att få idag och även om inte nivån här idag är allsvensk så var det ett viktigt kvitto för honom och för oss, säger KFF-tränaren Magnus Pehrsson i en kommentar på föreningens hemsida. 

Annons

Utöver El Kabir, så målade även Maxwell, brasilianske anfallaren som presenterades samtidigt som El Kabir, och York Rafael för det rödklädda laget. Emil Holm svarade i sin tur för båda Blåvitts mål.

- Han (Maxwell) fick alternera idag med El Kabir om att spela centralt samt ligga i den släpande rollen till vänster. Det var en bra genomkörare för honom för att få förståelse vad vi vill komma åt i de olika rollerna. Jag tyckte han löste det på ett bra sätt och kryddar det med några väldigt fina aktioner, både vid assisten och målet. Framförallt har han en fin spets i sista tredjedelen i sin tempoändring. Det var en ok helhet för honom idag med en bra spets, säger Pehrsson om Maxwells insats i matchen. 

Publicerad 2019-04-03 kl 07:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto