Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

El Kabir tillbaka – men fortfarande på väg bort

Moestafa El Kabir finns med i Mjällbys trupp till kvällens match mot Örebro.
– Vi vill använda honom så länge det går, säger klubbens sportchef Thomas Andersson Borstam.

Efter en misslyckad låneperiod i italienska Cagliari är Moestafa El Kabir nu tillbaka i Mjällby. Anfallaren är spelklar för klubben igen och är med i truppen till kvällens match mot Örebro.

23-åringen har sagts vara nära en flytt till ukrainska Karpaty Lviv, men än är ingen affär slutförd. El Kabir lär dock inte bli långvarig i Blekinge då han fortfarande ser ut att vara på väg bort.

– Det är en lättrörlig bransch och nu är fönsterna öppna igen. Vår “grej” som förening är att vi aldrig stoppar någon spelare, utan vi vet vår plats i näringskedjan. Det ska också spelarna veta, säger Mjällbys sportchef Thomas Andersson Borstam till FotbollDirekt.se

– Vi vill använda honom så länge det går. Kommer vi överens om något så ska vi hitta en lösning, men vi är inte framme än.

Det har ryktats om att det var en läkarundersökning som ställde till Moestafas övergång till Karpaty?

– Det har varit många olika turer och det var ett påpekande som fanns. Men vi har fortfarande en dialog igång med Karpaty och vi kan landa i något vilken minut som helst, eller inte alls. Just nu är vi inte överens.

Hur stor tror du att risken/chansen är att han lämnar i sommar?

– Det är så jäkla svårt att svara på. Vi lever med risken/chansen och det gäller att se positivt på det. Antingen har vi en bra spelare eller så får vi till en bra affär. Vi vill se till att det blir rätt.

Men först och främst ska marockanen nu göra bra ifrån sig i Mjällbys tröja.

– Han har tränat bra nu och vi vet att det är en klasspelare. En Moestafa i storform är en av allsvenskans bästa spelare.

Publicerad 2012-08-06 kl 07:01
Annons
Annons
Annons