Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Elfsborg nobbar SM-guld för spel i Europa

Ikväll inleder Elfsborgs sitt europaäventyr mot ungerska Haladás i Europa League-kvalet. Elfsborgs klubbchef meddelar att de internationella ambitionerna är långt större än den allsvenska.

- Jag spelar hellre ett gruppspel i Europa än vinner tre raka SM-Guld, säger Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson till BT.se

Ikväll möter Elfsborg det ungerska topplaget Haladás i den andra kvalrundan av Uefa Europa League. Ett avancemang till gruppspelet menar Stefan Andreasson, klubbchefen i Elfsborg, slår högre än en allsvensk titel, delvis på grund av den ekonomi europeiska framgångar genererar.
- Mycket av utmaningen och mycket av ekonomin ligger i att lyckas i Europa. Vi har redan bevisat att vi tillhör den allsvenska toppen och då måste man vilja gå vidare.

Förra säsongen fick Boråslaget respass i den andra kvalrundan mot irländska St Patrick´s. Besvikelsen var stor i klubben, möjligtvis den största tränare Magnus Haglund upplevt.
- Kanske, till viss del. Matcherna mot St Patrick´s var totalt den största besvikelse under min tid i Elfsborg, men samtidigt har vi lagt det bakom oss. Nu väntar Haladás och jag tycker att vi kommer väldigt väl förbereda, säger tränare Haglund.

Publicerad 2009-07-16 kl 12:00