POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Elfsborg på väg att värva tidigare AIK-spelares bror

Foto: Bildbyrån.

Leo Väisänen har redan tagit farväl av sin klubb FC Den Bosch.
Mittbacken är på väg att skriva på för Elfsborg, erfar Fotbollskanalen.
- Inför EM vill jag visa upp mig på en högre nivå, säger han till Den Bosch hemsida.

Stian Gregersens lån är avslutat. Dessutom har Alex Portillo och Jon Jönsson lämnat. Det gör att Elfsborg inte har särskilt många mittbackar i sin nuvarande trupp. Men nu är förstärkning på gång.

Enligt uppgifter till Fotbollskanalen är klubben på väg att värva in Leo Väisänen, lillebror till tidigare AIK-spelaren Sauli Väisänen. 22-åringen ser ut att lämna FC Den Bosch för spel i allsvenskan.

Den Bosch, som spelar i nederländska andraligan, har redan gått ut med ett meddelande på sin hemsida som förklarar att Väisänen inte kommer att spela mot NEC Nijmegen på söndag eftersom att han är på väg att byta klubb.

- Inför EM i sommar vill jag visa upp mig för förbundskaptenen på en högre nivå. Jag vill tacka klubben och supportrarna för allt stöd och jag önskar er lycka till inför framtiden, säger Väisänen i en kommentar på hemsidan.

Tidningen Brabants Dagblad skriver att finländaren flyttar till en utländsk högstaligaklubb och att anledningen till att Den Bosch väljer att sälja honom nu, trots att kontrakt löper fram till sommaren 2021, är att Väisänen annars skulle kunna lämna klubben för en "begränsad" övergångssumma i sommar. Enligt Brabants Dagblad återstår det bara för Väisänen att komma överens med sin nya klubb om de personliga villkoren.

Mittbacken har 45 matcher i den nederländska andraligan på sitt cv. Han har även spelat 58 matcher i den finska högstaligan, för RoPS och HJK. Han gjorde två framträdanden i det gångna EM-kvalet för Finland. Väisänen var uttagen till samtliga samlingar under kvalrundan.

Brodern Sauli Väisänen spelade för AIK mellan sommaren 2014 och sommaren 2017. Han tillhör just nu Serie B-klubben Chievo.

Fotbollskanalen har sökt Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson och manager Jimmy Thelin utan framgång.

Publicerad 2020-01-10 kl 23:23
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå