Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Elfsborg tvingas sälja julkalendrar: "Jävligt konstigt"

Spelarna i Elfsborg blir försäljare i en månad.
När de tar ledigt från fotbollen ska de sälja julkalendrar.
"Jävligt konstigt," skriver David Elm på sin blogg.

På sin blogg skriver David Elm om den märkliga händelsen efter gårdagens träning.

"Några från kansliet dök upp, med sig hade de två stora bruna lådor. Förväntningarna i omklädningsrummet eskalerade till oanade höjder. Vad kunde det vara? IFE-jackorna vi väntat på så länge? Julklappar? Eller kanske en julbonus i form av sedelbuntar?

Svaret. Julkalendrar.

Kul. Jippi!," skriver Elm.

Nu blir det alltså till att ställa sig utanför Ica, knacka dörrar eller fråga familj och vänner om de vill köpa julkalendrar. Inte helt populärt bland Elfsborgs spelare.

"Egentligen är det helt ok att sälja några kalendrar, det slutar ju med att släkten får köpa alla ändå, men jag gillar inte sättet man, från klubbens sida, lägger fram det på. Man drar kostnaderna för kalendrarna på vår lön, så vi har köpt dem redan från början, och för att få ihop lönen är vi tvungna att sälja dem. Smart. Men jävligt konstigt," skriver David Elm på bloggen.

"Jag tror att det är mycket få andra arbetsplatser som skulle acceptera något liknande. Föreställ er följande scenario; chefen kommer in och meddelar att han har köpt in ett parti kalendrar som de anställda ska sälja, men för enkelhetens skull har han redan dragit kostnaden på de anställdas löner, så för att få ihop hela lönen den månaden måste de sälja alla kalendrarna. Det låter inte ens bra när man skriver det. Ibland blir man bara jävligt trött. Hörde förresten att vi skulle sälja Bingolotter och Majblommor nästa år. Kan det stämma?"

AIK:s mittfältare Nicklas Maripuu förstår inte varfär Elfsborg måste sälja julkalendrar. På sin Twitter skriver han:

"Elfsborgs spelare säljer julkalendrar?? Måste vara ett skämt? Vi vägrade sälja bingolotter i AIK P14. Och då snackar jag innebandy."

Publicerad 2011-11-16 kl 23:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons