Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Elfsborg unikt - inga spelare med utgående kontrakt: "Medveten strategi"

Elfsborg är ensam i allsvenskan om att inte ha en enda spelare med utgående kontrakt.
- Det är en medveten strategi, säger sporchefen Stefan Andreasson till fotbollskanalen.se.

Alla klubbar utom en i allsvenskan har spelare vars kontrakt går ut efter säsongen. I vissa fall handlar det om spelare man vill förlänga med, men är orolig att tappa gratis – annars är det överflödiga spelare som inte får förlängt.

Elfsborg behöver inte fatta några sådana beslut, det finns ingen spelare som kan lämna som Bosman innan nästa säsong börjar.
- Vi jobbar på ett sätt som har mycket med kontinuitet och långsiktighet att göra, bekräftar sportchefen Stefan Andreasson och utvecklar:

- Det är en medveten strategi. Vi vill att spelare ska känna att det inte är några problem att skriva långtidskontrakt med Elfsborg. Man blir behandlad på ett juste sätt hela vägen. Även om man skriver långt och sedan börjar prestera bättre så går det att justera. Sedan hindrar vi inte någon från att gå.

Finns det aldrig en risk att man har en spelare med för långt kontrakt, som man inte vill behålla? - Det brukar lösa sig själv. Spelare som inte platsar, inte trivs eller vill vidare – det brukar lösa sig. Vi tycker att det är viktigt att jobba på det här sättet och känner att vi har framgång med det.

Publicerad 2009-09-30 kl 10:38
Annons
Annons
Annons