Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Elfsborg utan seger sedan mitten av maj: ”Vi måste komma tillbaka till den defensiva grunden”

Allsvenskan

Elfsborg har en seger de tio senaste och ingen i de senaste sju matcherna.
Då menar Stefan Ishizaki att laget behöver hitta tillbaka till en stabil defensiv.
- Redan från AIK-matchen så började vi gnugga mer och gå tillbaka till grunder för att få tillbaka den här stabiliteten i spelet, säger mittfältaren till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Elfsborg är inne i en tung svit. Laget har inte vunnit någon av de senaste sju allsvenska matcherna och har bara en seger de tio senaste matcherna. Senast fick man en rejäl smäll mot Hammarby, då man förlorade med 5-2 på Tele2 Arena.

- Vi är revanschsugna. Vi har kommit från en dålig period nu och man kan säga redan från AIK-matchen så började vi gnugga mer och gå tillbaka till grunder för att få tillbaka den här stabiliteten i spelet. Vi vet att det var mycket som gick dåligt mot Hammarby, men vi har försökt ta med oss det positiva också. På bortaplan mot en toppklubb skapar vi ändå otroligt mycket målchanser och tyvärr gör de mål, framförallt i början av matchen, på i stort sett fyra av fem lägen. Så det blir en tuff matchbild efter det, säger Stefan Ishizaki till Fotbollskanalen.

Annons

Vad är det som har gått snett den senaste tiden?
- Vi släpper in för mycket mål. Vi har ändå gjort en del mål och i början av säsongen så var det så att när vi gjorde två mål, så vann mig matcherna. Nu är inte det fallet. Det är den defensiva grunden som vi måste komma tillbaka till.

- Det är bara att träna på det, det är det vi kan göra. Träna och nöta dag in, dag ut.

Som en av de äldre spelarna i truppen, som dessutom har stor rutin från spel i allsvenskan, menar 37-åringen att han försöker visa vägen för de andra spelarna i truppen i den tyngre perioden.

- Enda sättet man kan komma ur dåliga perioder och dåliga trender, det är att jobba hårt och att alla jobbar åt samma håll. Det tränaren säger, det hållet som vi ska dra åt allihopa, det försöker jag vara en av de som drar med alla. Annars är det bara att jag försöker göra mig så bra som möjligt och försöker hjälpa laget så bra som möjligt, säger mittfältaren.

Annons

Samtidigt som laget är inne i en tuffare trend så har Elfsborg ett gott hemmafacit under året, där de ännu inte förlorat på Borås Arena. På sju matcher har laget tagit 13 poäng på hemmaplan.

- I alla matcher så vill man ha extra stöd från hemmafansen och det hjälper till. Jag brukar alltid säga att när spelet går tungt eller om man är lite trött så får man den här pushen från fansen i ryggen så orkar man springa de här extra metrarna. Det kan göra mycket i vissa stunder av matchen när det går tungt, så det är otroligt viktigt, säger Ishizaki.

Dagens match mot Kalmar kan bli avgörande om Elfsborg vill undvika att bli indragen i en bottenstrid. Kalmar har ramlat ner under kvalstrecket, men skulle med en vinst i Borås minska gapet till Elfsborg till bara två poäng. Samtidigt har Elfsborg möjligheten att öka avståndet till hela åtta poäng.

Annons

- Det är en viktig match, men varje match är värd lika mycket poäng. Vi fokuserar bara på att vi vill vinna matchen och hur vi kan utnyttja Kalmars svagheter och utnyttja våra styrkor, säger Ishizaki.

Mötet mellan Elfsborg och Kalmar visas på C More Fotboll och streamas på cmore.se med start 18.50.

Publicerad 2019-07-29 kl 09:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto