Elfsborg vände och vann mot Peking - Söderberg blev in- och utbytt

Jimmy Thelin bröt en oskriven regel och bytte ut inhoppade Noah Söderberg.
Det visade sig bli lyckat i toppmötet med IFK Norrköping.
I den andra halvleken vände Elfsborg och vann med 2-1.

På måndagen drabbade IFK Norrköping och Elfsborg samman i ett toppmöte i allsvenskan.

Efter ungefär tio minuter drabbades bortalaget i Östergötland av en skadesmäll. Emmanuel Boateng, som nyligen kom tillbaka efter en internavstängning, utgick med skada. Noah Söderberg ersatte. Men Söderberg fick bara dryga 35 minuter på planen. I halvtid bröt tränaren Jimmy Thelin den oskrivna regeln och bytte ut mittfältaren till förmån för Ahmed Qasem.

- Vi valde att sätta ner Michael (Baidoo) och vi ligger under med 1-0. De har olika egenskaper i den positionen, Michael och Noah. Vi droppade ganska mycket med Noah, Michael kan spela mer centralt. Vi vill få fast bollen, sa Jimmy Thelin till Discovery+.

Bytet handlade inte om en skada. Det visade sig dock bli lyckat.

Elfsborg lyckades nämligen vända i den andra halvleken efter att Arnor Sigurdsson gett hemmalaget ledningen i den 29:e minuten.

I den 75:e minuten satte Jeppe Okkels dit 1-1 och tio minuter senare gjorde gästerna 2-1 efter ett självmål av Arnor Traustason på hörna.

- Otroligt skönt. Vi gör en bra match. Jag tycker absolut att vi är det bättre laget i dag. Vi är värda tre poäng hem till Borås, säger Jeppe Okkkels i Discovery+ efter matchen.