POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Elfsborg vill ha FCK-svensk – kan få konkurrens av Norrköping

Enligt uppgifter till fotbollskanalen.se är Elfsborg intresserat av FCK:s svenske mittback Peter Larsson. Elfsborg vill helst låna Larsson, men kan få konkurrens från hårt satsande IFK Norrköping.

Teddy Lucic har slutat med fotbollen och i kölvattnet av försäljningen av Denni Avdic jobbar nu Elfsborg på att fylla luckan efter Teddy Lucic. Och enligt uppgifter till fotbollskanalen.se så är FC Köpenhamns svenske mittback Peter Larsson en av de hetaste kandidaterna.

Larsson som sedan han lämnade Halmstad BK haft svårt att ta en plats i FCK jagar speltid, och nu kan alltså en flytt tillbaka till allsvenskan vara aktuell. Fotbollskanalen.se erfar att Elfsborg varit i kontakt med FCK, och att man framförallt är intresserad av att låna mittbacken från danskarna. Och enligt fotbollskanalen.se:s källor har en svensk klubb hört av sig med ett bud till FCK.

Elfsborgs ordförande Bosse Johansson är avvaktande när Larsson kommer på tal.
- Jag får hänvisa till sportchefen Stefan Andreasson, fast ni kanske har försökt där, säger han till fotbollskanalen.se.
Ja, han är svår att nå, Kan du säga något om han har varit uppe för diskussion?
- Nej jag kommenterar inte det, jag överlåter det till Stefan (Andreasson).

Det kan dock bli dragkamp om Larsson. I IFK Norrköping är Janne Andersson ny tränare/manager, samme Andersson som tränade Halmstad när Larsson slog igenom – och även i Norrköping följer man Peter Larsson.
- Hans namn har varit uppe för diskussion men det är inget konkret än så länge. Men det är väl fler klubbar som kan tänkas vara intresserade, säger klubbens ordförande Peter Hunt till fotbollskanalen.se.

IFK Norrköping har redan förstärkt med Astrit Ajdarevic (Från ÖSK), Mathias Florén (från Elfsborg), Joonas Tamm (från estniska Flora) och Martin Smedberg-Dalence )från Ljungskile - och det finns mer pengar att värva för. Riskkapitalbolaget Peking Soccer Invest har nyligen fått in runt tio miljoner att lägga på spelarköp.

Publicerad 2011-01-03 kl 18:32
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå