TV: Baldvinsson gjorde drömmål när Halmstad tappade ledning

Elfsborg

Det tog sin tid men Elfsborg undvek andra hemmaförlusten i rad.
Nu väntar Champions League-kval.
-Vi har inte det rätta självförtroendet, sade Elfsborgs Anders Svensson efter 2-2 mot Halmstad.

Elfsborg jagade ikapp ett 0-2-underläge och fixade 2-2 hemma mot bottenlaget Halmstad. Samtidigt undvek boråsarna andra hemmaförlusten i rad. Men det dröjde innan de kunde andas ut. Marcus Rohdéns kvittering kom med bara fyra minuter kvar att spela av ordinarie tid.
-Det är en match där vi spelar under en viss press med tanke på att vi förlorade förra matchen. Vi hamnade i ett mentalt pressat läge och fick inte till det spel som vi ville. Det blev för rakt och enkelt. Lite för ängsligt, sade Elfsborgs tränare Jörgen Lennartsson.

"Många dåliga första halvlekar"
Halmstad gjorde 1-0 när Mikael Boman nickstyrde in bollen i misstänkt offsideposition. 2-0 kom när anfallskollegan Gudjon Baldvinsson smällde in ett långskott.

-Vi pratade rätt så länge i halvtidsvilan, sade Elfsborgskaptenen Anders Svensson efteråt. Vi var oerhört besvikna över vår första halvlek. Det är inte första gången det är så den här säsongen. Vi har gjort väldigt många dåliga första halvlekar. Det vi får ta med oss är den andra halvleken. Och att vi faktiskt fixar kvitteringen på slutet.
Elfsborg formerade om och flyttade bland annat ner Anders Svensson som spelförande mittback i en tvåbackslinje.
-Jag är otroligt nöjd med andra halvlek och hur spelarna hanterar situationen, sade Lennartsson. Det var ett oerhört pressat läge. Spelarna
gör en väldigt bra prestation. Den andra halvleken ger oss mycket energi, kraft och självförtroende i att klara av motgångar och problematiska lägen.

Laddar om för Champions League
Nu väntar kval till Champions League för det regerande svenska mästarlaget. På onsdag är det hemmamatch mot lettiska Daugava. Elfsborg går in i den
andra av fyra kvalomgångar.
-Det här var otroligt viktigt för oss. Det är så klart viktigt att vi fick med oss en bra prestation inför Champions League-kvalet. Anders Svensson höll med.
-Vi är inte riktigt i form och vi har inte det rätta självförtroendet. Men med tanke på att vi skapade så mycket chanser mot ett samlat försvar så finns det bra saker att ta med oss till den matchen också.
Publicerad 2013-07-13 kl 17:45