Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Succé för Guliganers projekt för nyanlända flyktingar: "Jättelyckat"

Allsvenskan

Det blev succé för Guliganernas projekt LikaOlika direkt. 22 nyanlända flyktingar var på plats på Borås Arena under matchen mot Kalmar.
– Det var jättelyckat! Vi var mer oroliga om någon skulle komma, säger Glenn Holvik, ordförande i Guliganerna till Fotbollskanalen.

Foto: SCANPIX

Via Borås Stads kontaktnät hade flertalet nyanlända flyktingar bjudits in till att se matchen mellan Elfsborg och Kalmar. Glenn Holvik och de andra i Guliganerna hade en liten oro inför matchen.

- Vi var mer oroliga om det skulle komma något folk eller inga, det hade ju kunnat bli så att vi stod där och så kom det inte en människa. Men 22 personer kom och fick biljetter, lösbiljetter, på måndag ska de få seriebiljetter som gäller hela året, säger Holvik.

Hur reagerade de på projektet?
- Verkligen jättehärligt! De sjöng med i ramsor och grejer och alla blev glada och ryktes med. Alla var dessutom bättre på svenska än vad man hade trott kanske. Det fanns en viss farhåga om hur vi skulle kunna kommunicera med varandra, men alla pratade hyfsad svenska och jag pratade bara svenska matchen igenom.

Annons
- Sen var själva fotbollsintresset lite olika, några kanske inte tyckte det var så roligt men majoriteten tyckte det var roligt. Flera hade läst på lite och visste vem Anders Svensson var och kunde prata fotboll.

Låter som en succé för projektet?
- Ja! Vi blev ju väldigt överväldigade först när vi skulle samla in pengar och siktade på 25 tusen men fick 46 tusen istället. Vi har ju 25 seriebiljetter som vi ska dela ut och sedan har vi 50 lösbiljetter till varje match som vi ska dela ut till olika inkluderingsprojekt. Nu delade vi ut biljetter till boende för ensamkommande flyktingbarn men vi ska genom fadderverksamheten bjuda in fler.

- Flera kommer ju även att få seriebiljetter och jag hoppas att dom kommer på många matcher och även på många aktiviteter, säger Holvik.

Responsen i Borås och runt om i landet har enbart varit positiv. Reaktionen på läktaren på Borås Arena var stor.

Annons
- Succéstarten blev lyckad och nu rullar det på. Vi är förbi den största flaskhalsen, första träffen, men det som var extra roligt var att alla på läktaren visste att det skulle ske. Folk tog sig tid och pratade med dom och visste vad det gällde.
- Alla tycker det är positivt! Innan kanske folk var skeptiska till hur det här kommer sluta, det kanske bara blir så att de går på en match och sedan försvinner. Men många är nu mer positiva när man har sett vilka människor som kom till arenan.
Publicerad 2015-05-02 kl 12:08

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto