Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Elfsborgs förslag: vill starta damlag 2020

Allsvenskan

Elfsborgs styrelse har inför föreningens årsmöte lagt fram ett förslag: till säsongen 2020 ska man starta ett damlag i division 4.
"Styrelsens bedömning är att damfotbollsverksamhet skulle bidra till ett ökat intresse för föreningen", skriver klubben.

Foto: Bildbyrån

Vid Elfsborgs årsmöte 2018 beslutades att förenings styrelse skulle tillsätta en arbetsgrupp som under året skulle arbeta med frågan om en damfotbollsverksamhet skulle startas upp inom föreningen.

Styrelsen har sedan lämnat vidare uppdraget åt Västra Götalands Idrottsförbund att utreda frågan. Och nu har man kommit fram till ett förslag inför årsstämman för 2019, den 13 mars.

"Mot bakgrund av vad som framgår av utredningen och med beaktande av övriga synpunkter och överväganden som har gjorts är styrelsens förslag att föreningsstämman 2019 beslutar att IF Elfsborg säsongen 2020 skall starta ett damfotbollslag i division 4 med sikte på att avancera i seriesystemet", skriver klubben.

ANNONS

"Styrelsens bedömning är att damfotbollsverksamhet skulle bidra till ett ökat intresse för föreningen i allmänhet och därigenom ge möjlighet till ökade publik- och sponsorintäkter. Ett beslut i motsatt riktning skulle kunna få motsatta effekter. Styrelsen anser också att en seriös satsning på damfotboll innebär att föreningen i ännu högre grad lever upp till det som ”Vi Tillsammans” står för. När det gäller formerna för en etablering av damfotboll är det styrelsens uppfattning att det bäst lämpar sig att starta från grunden i division 4. Det innebär enligt styrelsen störst möjligheter att även damfotbollen kommer att präglas av den unika anda som finns i vår förening. Styrelsen anser också att en etablering i division 4 innebär störst möjligheter att på sikt nå en position bland de främsta damfotbollslagen i Sverige."

ANNONS

Elfsborgs styrelse föreslår dock att motionerna "Elitsatsning damfotboll" och "Ett elitsatsande damlag i IF Elfsborg" avslås.

Publicerad 2019-03-06 kl 17:44

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto