Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Elfsborgs jätteförlust - gick 15 miljoner minus

Allsvenskan

Elfsborgs tunga resultattrend fortsätter.
2018 gjorde klubben ett resultat på minus 14,7 miljoner kronor.
"Det är inget att sticka under stolen med: 2018 blev inte riktigt som vi hade hoppats", skriver klubbchefen Stefan Andreasson i verksamhetsberättelsen.

Foto: Bildbyrån

Elfsborg hade ett tungt 2018. Laget slutade på en tolfteplats i allsvenskan, och ekonomiskt fortsatte den tunga trenden för klubben. 2015 gjorde klubben en vinst på 14,5 miljoner kronor, men efter det har resultatet minskat med cirka tio miljoner kronor per år. Och för 2018 gjorde Elfsborg ett minusresultat på 14,7 miljoner kronor.

"Det är inget att sticka under stolen med: 2018 blev inte riktigt som vi hade hoppats. Vårt A-lag säkrade kontraktet och slutade på tolfte plats efter en onödigt spännande säsong. Vår ekonomiska ställning har försvagats, om än från en stark position", skriver klubbchefen Stefan Andreasson i verksamhetsberättelsen.

ANNONS

Klubbens eget kapital uppgår i 18,8 miljoner kronor.

"Ekonomiskt innebar 2018 ett minusresultat på knappt 15 miljoner kronor vilket innebär att vi även detta år tär på vårt eget kapital. Genom goda resultat har vi genom åren byggt upp ett eget kapital som vid ingången av 2019 var drygt 18 miljoner kronor, vilket bidrar till att vi kan klara ett och annat minusresultat. Vår grundinställning är att det inte ska vara ett mål i sig att gå med vinst, utan ett medel för att kunna fortsätta vår strävan uppåt", skriver Andreasson.

Publicerad 2019-03-06 kl 16:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto