Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Elfsborgs krav: Släpper Jawo - om Helsingborg säljer Jönsson

Guldstrid mellan Elfsborg och Helsingborg - och samtidigt en transfer på gång klubbarna emellan. Då sätter Elfsborg hårt mot hårt: Klubben säljer Amadou Jawo, men bara på ett villkor.

Kravet för en affär ska vara att Helsingborg släpper Rasmus Jönsson till Wolfsburg. Enligt Borås Tidning ska då Elfsborg vara beredd att sälja Jawo till guldkonkurrenten för sex miljoner kronor.

Hur HIF ställer sig till det kravet är okänt, men Jawo själv har redan gjort klart att han vill lämna Elfsborg. Den 26-årige anfallaren har haft snålt med speltid ända sedan han kom till klubben sommaren 2009 och vill nu få igång sin karriär igen.

- Jag har sagt till min agent att jag gärna vill att det är klart i dag. Men det kan bli på tisdag och det kan bli på onsdag. Det viktigaste är att det är klart innan nästa match, som är på söndag, säger Jawo till Expressen.

Förutom Helsingborg har också Gais, Djurgården och Jawos tidigare klubb Gefle visat intresse. Spelaren själv har en klubb han helst vill gå till bland dessa - guldkonkurrenten HIF.

- Jag vill till Helsingborg, men vi får se om Elfsborg är sugna på att släppa mig dit.

- Jag vill ha en fast position, som anfallare. Det där är alla lag som skulle passa mig bättre än Elfsborg, lag som spelar med två anfallare.

Hur skulle det vara att lämna Elfsborg för Helsingborg mitt i guldstriden?

- Självklart skulle det kännas väldigt konstigt. Jag har alla kompisar i Elfsborg. Men samtidigt måste man tänka på sitt eget bästa och sin egen karriär.

Publicerad 2011-08-22 kl 07:49
Annons
Annons
Annons