Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Elfsborgsprofil: ’’Inget fel på vårt försvar’’

Hur mår Elfsborgs försvar? Efter 1-5 mot Göteborg senast har guldfavoriten plötsligt, på statistiskt vis, ett av seriens sämre försvar.

- Vi mår okej. Vi gjorde ingen bra match senast men blickar framåt. Nu ska vi visa att dippen i Göteborg var en engångsföreteelse, säger Elfsborgs Mathias Florén till klubbens officiella hemsida.

- Det var olika faktorer som ställde till det för oss men jag är inte orolig. Vi är trygga och har fortsatt bra självförtroende.

Florén vill inte se att något skulle ha försämrats försvarsmässigt från förra säsongen.
Och då ser han förstås mest till det faktum att Elfsborg innan Göteborgs-matchen bara hade släppt in fem mål på sex matcher.

- Vi hade 6-8 matcher i slutet av förra säsongen där vi spelade riktigt bra. Och den formen kunde vi förflytta även till inledningen av den här säsongen.

- Att rätta till misstag som mot Göteborg är vårt största fokus just nu. Vi fokuserar hellre på de första 80 minuterna i den matchen då vi var starka än de sista 10. Vi känner att vi har en härlig grund att stå på.

Men samtidigt erkänner Florén ändå att Elfsborg kanske inte varit hundra procent smarta försvarsmässigt i alla matcher.

- Vi kanske var lite dumdristiga i vissa matcher förra året och till viss del även i år. Vi får inte gå iväg för ofta med våra ytterbackar även om vi vill. Vi försöker hitta en balans, hur mycket vi ska blotta oss bakåt.

Publicerad 2010-04-25 kl 14:50
Annons
Annons
Annons