POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Elm trappar ner som spelare: "Alternativet var att lägga av helt"

Foto: Bildbyrån.

Rasmus Elm öppnade för att Brage-matchen kunde ha varit den sista i karriären. 
Nu meddelar KFF-ikonen att det blir en fortsättning, men att han tar ett steg tillbaka. 
- Alternativet var att lägga av helt och det var väldigt nära att det blev så, säger han till Barometern

Kalmar FF-mittfältaren Rasmus Elm, 31, var i höstas med och säkrade nytt allsvenskt kontrakt genom kvalseger mot Brage och öppnade efteråt för att returen på Guldfågeln Arena möjligen var hans sista match i karriären. Nu ger han däremot besked om att det blir en fortsättning i Smålandsklubben, både som ledare och spelare. 

Elm var under onsdagen med under KFF:s premiärträning och berättade efteråt för Barometern att han framöver kommer att ha en roll som både spelare och ledare, då han kommer att vara en form av mentor åt föreningens unga spelare.

Elm trappar därmed ner som spelare efter att under de fem senaste åren ha slitit med sin kropp. Han menar att han inte hade klarat av att gå in i ytterligare en säsong med hundra procent som spelare. Det här upplägget var enda lösningen.

- Jag försöker vara med och träna så mycket som min kropp tillåter. De andra dagarna kommer jag att vara med som en resurs och avlasta och hjälpa till på ledarsidan med de saker som behövs, säger han till Barometern och fortsätter:

- Inget är hugget i sten hur mycket jag ska spela men vid behov finns jag med. Det är dags för andra att steppa fram och få ta ytan utan att känna att jag är där och flåsar i nacken och att jag ska spela om jag är frisk. Det var jag inte bekväm med och det vill jag inte. Men vid behov, för det kan uppstå många saker under en säsong, då är jag med för den sakens skull. 

Elms kontrakt med KFF gick ut vid årsskiftet och ännu är inte ett nytt avtal påskrivet. 

- Nej. Tanken är att vi puttar undan det och gör klart allt som är väsentligt först för att föreningen ska fungera och andas igen. Jag kommer inte att dra någon annanstans. Jag finns här och är tillgänglig ändå.

Rasmus Elm återvände vintern 2015 till Kalmar FF från CSKA Moskva. 

Publicerad 2020-01-08 kl 22:36
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå