En skyttekung har vaknat

Patrik Ingelsten gjorde två på lika många minuter. Hans viktigaste mål i karriären kan nu ge både SM-guld till Kalmar och skytteligatiteln till honom själv.

? Det är klar fördel oss nu, säger Patrik Ingelsten.

Ingelstens uppryckning mot Djurgården i förra omgången - efter en längre motig period var en tillfällig nyck. Långt därifrån. Målet den gången blev alltså till två den här kvällen mot Gefle. Mål nummer 17 och 18 för säsongen.

? Det är väl ett sådant år i år där man finns på rätt plats, men man måste ta sig in i straffområdet också, säger Ingelsten.

En bedrövad Mattias Hugosson i Gefle-målet var inte imponerad och förbannade Ingelstens magiska två minuter mellan 74:e och 76:e minuten som skickade Kalmar från stressade 1-1 till 3-1 och jättelikt guldläge.

Ingelstens 2-1 var rent maxflyt sedna han fått Hugossons utboxning på axeln. 3-1-målet ändrad riktning på en Gefleförsvarare.

? Det är otroliga slumpmål. Jag är så knäckt så att det finns inte. Det är hårda bud, men de är bra Kalmar. Men det kändes som om vi hade en poäng på lur där, suckar Hugosson.

Ingelsten om matchavgörande 3-1: -Jag fick ställa in siktet länge och fick en bra träff.

Kalmar FF började matchen klart bäst. Men riktigt tryggt såg det ändå inte ut mot ett lurigt Gefle som är inne i sin bästa period för säsongen. Viktor Elm gav i alla fall serieledarna ledningen med en frispark av internationellt toppsnitt efter en knapp halvtimme. Men Gefle var snabbt jämsides igen med Hasse Berggrens kvittering i 35:e minuten.

? De fick sig nog en funderare. De kände sig nog trygga efter 1?0, säger Hasse Berggren.

Nu är Kalmar FF i fortsatt trepoängsledning till Elfsborg om guldet inför slutomgången. I nästa omgång väntar nedflyttningsklara IFK Norrköping - på hemmaplan.

Kalmar FF - Gefle 3-1 (1-1) Mål: 1-0 (23) Viktor Elm, 1-1 (34) Hasse Berggren, 2-1 (74) Patrik Ingelsten, 3-1 (76) Patrik Ingelsten
Varningar: KFF: -, GEF: Theorin, Westlin
Domare: Daniel Stålhammar
Publik: 5 891