Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Engvall från start i toppmötet: "Jaså? Är det så?"

Foto: TT

GÖTEBORG. Utanför startelvan de senaste matcherna men i toppmötet mot IFK Norrköping får Gustav Engvall chansen igen.
- Jaså? Är det så?, säger han till Fotbollskanalen.

Vanligtvis brukar IFK Göteborg träna på konstgräsplaner runt om i centrala Göteborg dagen innan det är spel på konstgräs. Under lördagen valde laget att träna i splitternya multiarenan i Göteborg.

- Det var kul som fan! Det är en riktigt bra hall och kanske att man börjar åka skidor nu istället. Nej, men detta komma bli riktigt bra och fan vilken försäsong vi kommer kunna ha nästa år, säger Gustav Engvall.

Skönt att få träna på konstgräs innan mötet med Norrköping?
- Det är svinbra. Det är ju fler konstgräslag än vanliga lag i allsvenskan så tyvärr behövs det ju. Den här hallen och mattan kommer göra oss gott inför de matcherna. Det tog kanske hela träningen att vänja sig vid det men nu är man inne i det.

Under träningen valde Jörgen Lennartsson att sätta Gustav Engvall som anfallare i samma lag som Lasse Vibe. Ett tecken på att det är just Engvall som startar bredvid den givne Lasse Vibe.

- Jaså? Är det så?, säger Engvall och fortsätter.

- Nej, men det känns bra, formen har kommit igång och det är Jörgen som väljer men jag är där fysiskt.

Svårt att vara hundra när du inte fått spela?
- Klart det inte är lätt att vara 100 när man inte spelat match, jag har typ spelat en U21-match den senaste månaden. Man måste spela och då kommer det andra.

Svårt att bara hoppa in i matcherna?
- Lite så … att hoppa in sista kvarten borta mot Sundsvall på konstgräs kanske inte är optimalt. Klart det är roligare att spela 15 minuter än att inte spela alls.

För serieledande IFK Göteborg fortsätter det tuffa matchschemat nu. I torsdagsnatt kom de hem efter att ha spelat 0-0 mot Slask Wroclaw tidigare under kvällen. Redan under lördagseftermiddagen går bussen mot Norrköping för toppmötet under söndagen.

- Det är mycket matcher, mycket resor. Det är bra tryck och mycket att göra och hur kul som helst. Det är ju därför man spelar fotboll för att spela matcher. Vi satsar på att vara bra i både Europa och allsvenskan och ha en bra belastning, säger Engvall.

Vad säger du om Norrköping då? Tuff match?
- Det blir en väldigt tuff match. Dom tränar ju varje dag på sitt underlag och det kommer bli en annan matchbild med konstgräset. Jag tror det kommer gå bra och vi har många spelare som känns i bra form tycker jag. Det blir en rolig match!

Publicerad 2015-07-18 kl 16:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons