Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Engvall till attack mot Mats Gren: "Ljög om mig - fått mig att må så dåligt"

Gustav Engvall är ovän med IFK Göteborgs sportchef Mats Gren.
I BBpodd riktar han nu skarpa anklagalser mot Gren.
- Han har betett sig väldigt illa mot mig och fått mig att må väldigt dåligt, säger Engvall i podcasten.
- Inte den bilden jag har, svarar Gren till Fotbollskanalen.

Under våren återvände Gustav Engvall till allsvenskan, men inte till IFK Göteborg. Istället är anfallaren nu utlånad till Djurgården.

Att det inte blev någon flytt till Blåvitt igen kan delvis förklaras av att Engvall och sportchefen Mats Gren inte har en bra relation. I GT:s podcast BBpodd berättar nu 21-åringen om att Gren fått honom att må väldigt dåligt.

- Det är sportchefen Mats Gren som har betett sig väldigt illa mot mig och det känns väldigt tråkigt att min sportchef kunde få mig att må så dåligt, säger Engvall i podcasten.

Engvall säger att Gren ljög om honom. Mot slutet av anfallarens tid i Blåvitt drog sportchefen till med lögner om att Engvall inte utvecklades längre, att tränaren inte trodde på honom och att han fejkade skador. Det hävdar i alla fall spelaren själv.

ANNONS

- Det har jag ju inte alls gjort (fejkat skador), jag känner att jag alltid har gjort mitt yttersta för Blåvitt och för tränarteamet och alltid velat utvecklas. Jag var ju för fan 20 år! Att få höra det från sin egen sportchef när man är på väg bort... Ni förstår ju hur man mår. Allt det där var ren lögn.

- Han säger alltså att jag fejkar skador när jag är 20 år gammal. Det får en att tänka: Vad är det här för människa?! Min karriär har ju inte ens börjat. Att få höra det från sin sportchef – ni förstår hur ledsen, frustrerad och arg man blir. Man mår så klart piss. Jag hade ändå varit i IFK Göteborg i fyra år.

Engvall är just nu utlånad från engelska Bristol City, som han såldes till från IFK Göteborg sommaren 2016. Utöver att Engvall och Gren har en dålig relation ligger parterna i en tvist angående pengar som spelaren skulle få i samband med övergången till England. Enligt uppgifter till Fotbollskanalen anser Engvall att han har rätt till 7,5 procent av den totala övergångssumman, medan Blåvitt anser att anfallaren har rätt till 7,5 procent av övergångssumman exklusive agentkostnader.

ANNONS

Mats Gren har via mejl till Fotbollskanalen svarat på Engvalls uttalande.

"Det får stå för Gustav Engvall. Själv är det inte den bilden jag har av Gustavs tid i IFK Göteborg. Han kom till oss 16-åring och utvecklades i vår förening till en väldigt skicklig spelare, vilket bland annat gav honom en möjlighet att komma ut i fotbolls–Europa som jag tror många unga spelare drömmer om. Om det är en känsla Gustav bär med sig efter åren hos oss är det tråkigt och inte alls som jag upplevde det", skriver Gren.

I podcasten påstår även Engvall att anledningen till att flera spelare i truppen inte förlängt sitt kontrakt än beror på ett missnöje med Gren. Sportchefen svarar följande om det:

"Återigen. Det får stå för Gustav Engvall. Det skulle kännas väldigt konstigt att kommentera vad  en spelare hos våra motståndare tycker och tänker om mig, våra spelare och IFK Göteborg. Sedan utgår jag från att våra nuvarande spelare naturligtvis framför eventuell kritik direkt till mig och inte till Gustav Engvall".

ANNONS

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-05-10 kl 13:48
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto