Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ericssons svar efter Högmo-avskedet: "Vi tycker att det är en bra affär"

Allsvenskan

Per-Mathias Högmo lämnar Häcken för Urawa Red Diamonds.  
Men Häcken går inte lottlösa.
- Vi tycker att det är en bra affär, vi får en ersättning som vi är nöjda med, säger sportchef Martin Ericsson till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Under fredagen bekräftades uppgifterna som gjorde gällande att Häckens Per-Mathias Högmo lämnar för japanska Urawa Red Diamonds. När Fotbollskanalen når sportchefen Martin Ericsson förklarar han känslorna kring affären och att det har funnits gott om intresse för norrmannen.

- Väntat är det väl aldrig. Vi har utgått från att ha honom hos oss även nästa säsong, men vi har vetat om att det har funnits intresse och att det har intensifierats på sistone. Men Per-Mathias har varit väldigt öppen och berättat om sina egna tankar och ambitioner hela tiden, förklarar Ericsson.

När affären blev offentliggjord meddelade Häcken att Högmo köps loss från sitt kontrakt. Ericsson vill inte nämna några exakta summor, men meddelar att man är nöjda med villkoren.

Annons

- Vi tycker att det är en bra affär, vi får en ersättning som vi är nöjda med. Sedan går vi ur vårt samarbete på ett bra sätt, där ingen går tomhänt. Men det är inte heller så att man investerar i en tränare för att tjäna stora pengar, man gör det för att uppnå saker och det har vi verkligen gjort med Per-Mathias.

Det långvariga intresset har gjort att Häcken har kunnat inleda en rekryteringsprocess sedan tidigare, något som lugnar den värsta stressen.

- Vi är i en process och den började vi redan under sensommaren. Förarbetet är gjort kan man säga, men vi har inte kommit överens med någon, men detta innebär att vi kan intensifiera arbetet. Sen är det ett viktigt och stort beslut som behöver göras rätt, så vi ska inte förhasta oss heller.

Vart vänder ni blickarna? Tittar ni internt eller externt?

Annons
- Vi har en väldigt skicklig stab och det kan finnas inslag därifrån är det jag kan säga nu.

I dagarna har det även rapporterats om ett utländskt intresse, från just Urawa Red Diamonds, för Samuel Gustafson. Ericsson erkänner även att det finns gott om intresse för den svenske landslagsmannen.

- Samuel är väl lite i en situation som Per-Mathias, där han har gjort det väldigt bra och är väldigt profilerad. Vi är medvetna om att det har funnits och fortfarande finns intresse för honom, men mer än så kan jag inte säga i nuläget, summerar Martin Ericsson.

Publicerad 2023-12-08 kl 18:09

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto