Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Erik Berg avslutar karriären: "Jag har gett allt"

Allsvenskan

Erik Berg har valt att avsluta karriären.
Skadeproblematiken vill inte ge med sig och den tidigare landslagsspelaren slutar.
- Det här känns otroligt vemodigt. Det har tagit lång tid att komma fram till beslutet men det är dags att tacka för sig, säger han i ett pressmeddelande.

Foto: Djurgården Fotboll.

Djurgårdens Erik Berg, 32, har under en längre tid kämpat för att komma tillbaka från sina svåra och långdragna skadeproblem. Men nu är det slut. Landslagsmeriterade Berg väljer att avsluta karriären som fotbollsspelare på grund av att han inte fått ordning på sitt knä, trots långvarig rehabilitering.

Den nyheten meddelades under fredagens morgon.

- Det här känns otroligt vemodigt. Det har tagit lång tid att komma fram till beslutet men det är dags att tacka för sig, säger han i en kommentar i ett pressmeddelande.

- Det har varit ganska tungt. Jag har gett allt, det sista jag hade både mentalt och fysiskt. Men jag får inte ordning på det där knäet och då känns det inte rättvist varken mot mig själv eller föreningen att jag fortsätter. Så det är dags att tacka för sig nu.

ANNONS

Erik Berg (tidigare Johansson) inledde karriären i Falkenberg innan han via Gais landade i Malmö FF. Efter två år i Skåne gick flyttlasset till belgiska Gent, där sejouren dock blev mycket kortvarig. Berg flyttade till FC Köpenhamn 2016 där han blev kvar till 2018 då han vände hem till Sverige och Djurgården. Under karriären har Berg även hunnit med att representera det svenska landslaget vid tolv tillfällen. Han valde dock att slutade i landslaget redan 2016, efter EM-slutspelet, då han bara var 27 år gammal.

- Det har blivit många härliga minnen. Framför allt är jag väldigt stolt och tacksam att jag har fått hålla på med fotboll professionellt så länge. Det har varit en fantastisk tid med häftiga upplevelser där spel i EM, SM-guld och danska guld har betytt väldigt mycket för mig. Det blev en del titlar och det kommer jag att se tillbaka på med stor värme längre fram, säger Berg.

ANNONS
Publicerad 2021-06-11 kl 10:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto