Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Erik Edman hyllar Blåvitts nyförvärv: "Med Al-Ammari i laget kan Blåvitt utmana om topp sex"

Allsvenskan 2022-01-14 kl 12:34

Amir Al-Ammari är klar för IFK Göteborg.
En klassvärvning, menar Erik Edman.
- Det här är en riktigt jäkla bra värvning av Blåvitt, säger Fotbollskanalens expert.

Foto: Bildbyrån

Amir Al-Ammari och Erik Edman.

På fredagen blev det klart att Amir Al-Ammari, 24, lämnar Halmstads BK för IFK Göteborg. Den 24-årige mittfälten gjorde stor succé i HBK förra säsongen och var en tongivande spelare i allsvenskan - vilket han nu belönas för.

Fotbollskanalens expert Erik Edman lyfter fram spelförståelsen som Al-Ammaris främsta egenskap.

- Han var tvungen att acklimatisera sig till ett nytt spelsätt förra säsongen. J-Södra spelade på ett annorlunda sätt jämfört med HBK, som var mer systemstyrt. Det fanns frågetecken kring det inför säsongen, men han visade ganska snabbt att han klarade det. Spelförståelsen och spelskicklighet är det som sticker ut med honom, säger Edman och fortsätter:

ANNONS

- Även hans vänsterfot. En bra vänsterfot är alltid attraktivt. Det ger andra möjligheter vid fasta situationer exempelvis. Jag ser Al-Ammari främst som en av två sittande mittfältare, men som också kan vara med längre upp i planen. Han vill ofta vara involverad i speluppbyggnaden och där är han skicklig.

Hur står sig Al-Ammari i jämförelse med övriga mittfältare i allsvenskan?
- Grejen är att han inte har etablerat sig fullt ut än. Han har gjort en säsong i allsvenskan och i ett lag som hade det jobbigt i perioder. Jag tror definitivt, utifrån där Blåvitt befinner sig som lag, att det här är ett supernyförvärv. Framförallt är det ett supernyförvärv sett till vad laget betyder. Jag ska inte likna honom vid Alhassan Yusuf, för det är olika spelartyper. Men han kommer komma in och bidra med något annat, egenskaper som de andra spelarna inte har.

ANNONS

Erik Edman tror att Amir Al-Ammari kommer passa utmärkt in i Mikael Stahres sätt att spela.

- Han kommer passa kanon under Stahre. Han visade i Halmstad att han snabbt kunde anpassa sig Magnus Haglund- och Pelle Olsson-stilen. I grund och botten är det en jäkligt bra fotbollsspelare, så inskolningen i Blåvitt kommer vara smärtfri, säger Erik Edman.

En pusselbit på mittfältet klar. Vad kan det här betyda för Blåvitts säsong 2022?
- Jag tror definitivt att det kommer hjälpa Blåvitt i speluppbyggnaden där man hade stora utmaningar förra året. Man hade Simon Thern och Tobias Sana exempelvis som i grunden är offensiva spelare, men som i fjol ofta tröttnade när de inte fick tillräckligt med bollar och hamnade längre ner i planen.

- Där tror jag att Al-Ammari kan vara länken mellan försvarslinjen och de offensiva spelarna. Han värderar på ett bra sätt och är inte rädd att spela igenom linjer när han kan. Nej, det här är en riktigt jäkla bra värvning av IFK Göteborg. Vad det innebär? Utan Al-Ammari ser jag Blåvitt som ett mittenlag. Med honom tror jag att man kan utmana om topp sex-platserna. Men det finns andra saker som behövs skruvas på. Det finns många frågetecken kring Blåvitt, men det här är definitivt ett utropstecken som kommer hjälpa IFK Göteborg.

ANNONS
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto