Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Eriksson hade kunnat välja ishockeyn: "SHL hade jag nog klarat"

Allsvenskan

Magnus Eriksson har varit väldigt framgångsrik inom fotbollen.
Men det hade kunnat blivit hockey.
Det berättar han i podcasten "Lundh".

Foto: Bildbyrån.

Djurgårdens Magnus Eriksson, 30, blev som ung uttagen till tv-pucken och var väldigt duktig även i den sporten. Det blev ingen hockeykarriär, men i podcasten "Lundh" berättar han om valet mellan fotbollen och hockeyn.

När han får frågan om varför han valde bort hockeyn svarar han:

- Du har läst på! Det är en bra fråga. Jag var egentligen bättre i hockeyn än i fotbollen, men fotbollen låg alltid närmst om hjärtat.

Varför?
- Det var enklare att ta på sig ett par fotbollsskor och en boll under armen och gå ut och kicka och skjuta mot ett mål och hela den biten. Hockeyn är väldigt säsongsbaserad. Jag varvade, under vintern var det hockey och sedan var det fotboll. Men fotbollen låg alltid närmst om hjärtat, det har alltid varit så. Men jag älskar att spela hockey än i dag, även om jag inte gör det lika ofta.

ANNONS

Får du det för ditt kontrakt?
- Snöra på sig ett par skridskor i allmänheten tror jag inte är något problem. Sedan brukar det alltid vara någon avslutning när vi spelar hockey med Djurgården efter säsongen. Det är höjdpunkten off-season.

Hur bra hade du kunnat bli i hockey?
- Omöjligt att säga. Men jag tror nog att jag hade blivit hyfsat bra.

Är det NHL? Det är ju bättre stålar.
- Ja, det är det ju faktiskt så här i efterhand. SHL hade jag nog klarat av, det tror jag nog.

Lyssna på hela podcasten i spelaren ovan. 

Fakta

284 - Magnus Eriksson

Avsnitt 284 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Magnus Eriksson. Djurgårdens offensiva kraft talar om vad som är ett måste för att 2020 ska vara godkänt för klubben, om vad som gick snett i Europa-spelet, om att ställas mot tidigare klubben Malmö FF som förhörde sig när han lämnade MLS, om vad som skiljer Djurgården i dag mot när han lämnade 2017 och varför han gillar att spela för blåränderna.

Eriksson berättar även om tuffa tag i Belgien, om att bli utfryst i Kina, om galna påhopp från ägaren i danska Bröndby, om varför han nobbade att flyga business class i USA, om icke-relationen med moderklubben AIK, om hur Åtvidaberg var helt rätt för honom och varför han valde bort ishockey där han är övertygad om att han nått minst SHL.

Publicerad 2020-10-24 kl 07:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto