Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Erikssons domarkritik: "Inget nyhet att domaren är värdelös"

Allsvenskan

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Flera omdiskuterade domslut.
Efter "El Västico" sågar Sebastian Eriksson domaren Kristoffer Karlsson.
- Det är ingen nyhet att domaren är värdelös, säger Blåvitt-mittfältaren.

2:58
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Med 20 minuter kvar av ordinarie tid i ”El Västico” mellan IFK Göteborg och Elfsborg blev Blåvitts Marcus Berg utvisad. Anfallaren fick ett andra gult kort av domare Kristoffer Karlsson för snack.

I samband med det röda kortet var det upprört i IFK Göteborg, både på planen och på läktarplats.

Sebastian Eriksson, som hoppade in i halvtid, är inte nådig  i sin kritik av Kristoffer Karlsson.

- Att domaren är värdelös, det är ingen nyhet. Det är ju likadant varje match, så det kan vi ju släppa med en gång. Vi får gå till oss själva igen. Man kan inte släppa iväg matcher så här varje gång, då kommer man tia, säger han. 

ANNONS

Mittfältaren reagerar också på att IFK Göteborg inte fick en straff i första halvlek när Berg petade en boll förbi Leo Väisänen i straffområdet.

- "Mackan" är självklar (straff). Den vill jag inte ens titta på. Men det spelar ingen roll, vi kan stå och skrika efter straff varje match. Det är ändå vi själva som har satt oss i den situationen, att vi ska behöva få en straff för att kvittera. Där vill vi inte vara. Att vi får något domslut hit och dit som påverkar matchen, så är det alltid, säger Eriksson.

Erikssons kommentar till utvisningen:

- Jag kan inte säga något om den, för jag ser inte vad som händer. “Mackan” är kapten och är väl den som ska få skälla lite. Men eftersom jag inte såg vad som hände så kan jag inte säga mer än så.

Vad sa han i omklädningsrummet efter matchen?
- Att det ändå var dåligt av Marcus. Det är en stund kvar av matchen och han blir utvisad. Sedan måste vi, och inte minst Marcus, visa känslor på planen.

ANNONS

Har han bett om ursäkt till laget?
- Det vill jag inte gå in på.

En annan som riktar skarp kritik mot Karlsson är tidigare IFK Göteborg-anfallaren Lasse Vibe.

"Älskar domare och uppskattar deras jobb. Har alltid försökt stödja dom i media. Jag har kanske någon sällan gång med hög puls sagt något illa om någon domare offentligt men tror knappt det (?) Den här domaren är.. helt otrolig. Otrevlig och ruskigt obehaglig på och utanför plan", skriver dansken på Twitter.

Mikael Stahre, tränare i Blåvitt, pratade med Marcus Berg efter matchen. Anfallaren berättade för huvudtränaren att han hade framfört kritik till Karlsson, men inte använt några grövre ord. Stahre själv hörde inte vad som sades.

 - Jag står massor med meter ifrån. Det är en dialog eller en diskussion. En tydlighet från Marcus sida att han är besviken på domarens insats. Marcus försäkrar att det inte var av grövre karaktär. Han påkallar domarens uppmärksamhet och säger vad han tycker om respektive situation. Alla vet att Marcus är en högst professionell spelare. Så jävla allvarligt ser det inte ut att vara, säger Stahre till Discovery+.

ANNONS

Stahre tycker att Karlsson borde haft en högre ribba i sin bedömningsnivå.

- Jag tycker man ska ha större tolerans. Men jag är högst subjektiv, säger han och fortsätter:

- Det är ett derby. Matchen står för en stor energinivå. Då måste det finnas utrymme. Sedan hör jag inte vad som sägs. Marcus försäkrar att han påtalar att domslut har blivit fel. Det är inget av grövre karaktär.

Matchen slutade 3-1 till Elfsborg.

Att domaren är värdelös, det är ingen nyhet. Det är ju likadant varje match, så det kan vi ju släppa med en gång. Vi får gå till oss själva igen. Man kan inte släppa iväg matcher så här varje gång, då kommer man tia. 


“Mackan” är självklar (straff). Den vill jag inte ens titta på. Men det spelar ingen roll, vi kan stå och skrika efter straff varje match. Det är ändå vi själva som har suttit oss i den situationen, att vi ska behöva få en straff för att kvittera. Där vill vi inte vara. Att vi får något domslut hit och dit som påverkar matchen, så är det alltid.

ANNONSJag kan inte säga något om den, för jag ser inte vad som händer. “Mackan” är kapten och är väl den som ska få skälla lite. Men eftersom jag inte såg vad som hände så kan jag inte säga mer än så. Vad sa han i omklädningsrummet efter matchen?

Att det ändå var dåligt av Marcus. Det är en stund kvar av matchen och han blir utvisad. Sedan måste vi, och inte minst Marcus, visa känslor på planen.Har han bett om ursäkt till laget?

Det vill jag inte gå in på 

Publicerad 2022-10-03 kl 21:43

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto